Fostul ministru Anatol Șalaru: George Simion s-a întâlnit cu omul serviciilor rusești în Moldova

DE Alex Darvari | Actualizat: 28.03.2023 - 16:16
George Simion - Foto: Facebook / Goerge Simion

Anatol Şalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova în 2015-2016, a vorbit  despre o întâlnire pe care George Simion ar fi avut-o la Cernăuți, în urmă cu 12 ani, cu rezidentul FSB, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei.

SHARE

După expulzarea lui Simion din R. Moldova în 2015, dl. Șalaru, atunci deputat la Chișinău, l-a contactat pe șeful SIS (Serviciul de Informații și Securitate al RM) ca să îi ceară explicații. Șeful SIS a declarat că a primit această informație de la serviciile ucrainene, care îl monitorizează de mulți ani, și că la Chișinău, „Simion se întâlnește des cu Mark Tkaciuk, om al serviciilor rusești” și ideolog al Partidului Comuniștilor din R. Moldova.

„Eu fiind deputat, am avut o întâlnire cu directorul de la SIS (Serviciul de Informații și Securitate din R. Moldova) și pe care l-am întrebat de ce și-a permis îl expulzeze. SIS este serviciul care monitorizează cetățenii străini care vin în Republica Moldova (echivalentul SRI). El mi-a spus că a coordonat toate acțiunile cu serviciile din România și a fost informat din timp despre expulzarea lui George Simion.

Și mi-a spus: George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au fixat și i-au trimis datele și în Republica Moldova și probabil și în România, că în 2011, nu mai știu luna, George Simion, la Cernăuți, s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului. Și acțiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi că sunt.

 Asta mi-a spus director SIS. Mi-a mai spus că chiar la noi în Moldova, George Simion se întâlnește des cu Mark Tkaciuk, care era omul serviciilor rusești. Și probabil că s-a mai întâlnit. Eu nu am făcut cunoștință cu documentele și mă bazez pe ce mi-a spus atunci, în timpul acela, directorul SIS-ului, o persoană foarte bine informată”, a spus Anatol Șalaru.

George Simion s-a întânit cu rezidentul serviciilor rusești

El mai susține că „acțiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi că sunt. Asta mi-a spus director SIS. Mi-a mai spus că chiar la noi în Moldova, George Simion se întâlnește des cu Mark Tkaciuk, care era omul serviciilor rusești”, potrivit inliniedreapta.ro

Prin acțiunile lui din ultimii ani, spune dl. Șalaru, George Simion a reușit să discrediteze mișcarea unionistă din R. Moldova, dovadă sunt cele 0,4% pe care AUR le-a luat la alegerile parlamentare din 2021. Atunci unioniștii au ales să voteze cu Maia Sandu, mai susțien fostul ministru. 


Nu are scrupule

Fostul ministru îi face și un portret. „Eu cred că spre deosebire de mulți politicieni din România, George Simion știe ce vrea, are capacitate extraordinară de muncă, este foarte ambițios și nu are scrupule.

Deci pentru el scopul scuză mijloacele și nu are niciun fel de reținere de a-și trăda prietenii, partenerii, pe cei din naturajul lui și multă lume a plecat din jurul lui atunci când și-a dat seama cine este George Simion.

Asta a știut să folosească PSD-ul atunci când i-au adunat semnături pentru a europarlamentare, atunci când a avut nevoie de sprijinul lor din diferite județe. A știut să-i folosească pe unii de la Chișinău”, spune fostul ministru.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te