Firea: „PNL a gândit un plan diabolic. Exit-poll-ul CURS-Avangarde, cel mai trucat de pe planetă”

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 01.10.2020 - 14:54
Gabriela Firea/ Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general în funcţie al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că PNL a gândit un plan diabolic pentru fraudarea alegerilor în Bucureşti.

SHARE

Ea a adăugat că exit-poll-ul CURS-Avangarde „a bătut toate recordurile negative pe plan mondial” şi „va rămâne în cărţile de sociologie ca cel mai trucat exit-poll de pe planetă, pregătind frauda”.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a spus că partidul vrea să înlăture toate semnele de întrebare şi dubiile care există că scrutinul nu a fost unul corect şi toate aceste fapte trebuie cercetate de către autorităţilee competente.

„Eu vreau să vă imaginaţi dacă PSD ar fi fost la guvernare şi ar fi organizat alegerile de o asemenea manieră şi PNL şi USR ar fi adus dovezi, aşa cum aducem noi, ce s-ar fi întâmplat? Probabil că lumea ar fi ieşit în stradă.

Probabil că s-ar fi făcut o presiune extraordinară ca Guvernul să cadă pur şi simplu, pentru că este cea mai mare greşeală în faţa cetăţenilor, aceea de a confisca votul lor. Pe de o parte.

Pe de altă parte, am auzit că domnul prim-ministru este foarte liniştit şi calm, deşi nu ar trebui să fie, pentru că este o pată mare adusă democraţiei, dar şi o pată mare şi urâtă pe obrazul domniei sale, spunând că diferenţa dintre mine şi domnul Nicuşor Dan este oricum considerabilă şi chiar dacă s-ar număra voturile şi chiar dacă s-ar face alegerile, tot acesta ar fi.

Nu. Eu cred că a fost un plan foarte bine pus la punct. Cu câteva zile înainte de alegeri, conducerea PNL era deja resemnată că va pierde alegerile în Capitală, dar de ultim moment s-au gândit că totuşi nu pot să lase lucrurile aşa şi atunci s-au gândit la un plan, un plan diabolic.

Aşa se explică şi diferenţa enormă care are legătură cu realitate, car ea fost anunţată la exit poll-ul CURS-Avangarde duminică seara, 10% între mine şi Nicuşor Dan. Un exil-poll nu trebuie să depăşească marja de eroare de 1,5%.

Deci practic a bătut toate recordurile negative pe plan mondial. Va rămâne în cărţile de sociologie ca cel mai trucat exit-poll de pe planetă, pregătind frauda fiind scoasă din context, scoasă din pix, scoasă din carioaca – cea care a modificat peste cifrele scrise iniţial cu pixul”, a afirmat Gabriela Firea joi la sediul PSD.

Ea a mai spus că „nu există niciun fel de legitimitate a celor care au fost aleşi prin fraudă”.

„Deci de aceea stau ei foarte calmi, pentru că au avut un plan, dar acesta este un plan diabolic şi un plan împotriva cetăţenilor. Nu există niciun fel de legitimitate a celor care au fost aleşi prin fraudă. Dovezile vor fi predate de către avocaţii noştri instituţiilor competente şi acestea au datoria să respecte legea”, a conchis Firea.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.