Firea: Nu mai candidez la Primăria Capitalei, dacă alți candidați de centru-stânga stau mai bine

DE Mircea Marian | Actualizat: 07.07.2020 - 22:39

Gabriela Firea a declarat, la Antena 3, că se va retrage din cursa pentru Primăria Capitalei, dacă alți candidați de centru-stânga, precum Victor Ponta sau Robert Negoiță, stau mai bine.

SHARE

”Eu, în această seară, anunţ că nu mai candidez la Primăria Capitalei, dacă pe flancul de centru şi centru stânga domnii despre care vorbim în această seară au un procentaj mai mare decât mine. (...) Eu  nu mă ţin de scaun, nu m-am născut primar general (...) Dacă PSD sau o alianţă formată din partide de stânga şi centru stânga au un candidat mai bun decât mine, în  sensul de validare a publicului din municipiul Bucureşti, eu nu mă ţin de scaun, eu îmi văd de viaţa mea (...) Nu este niciun fel de ameninţare voalată, nu este niciun fel de şantaj politic şi  nici nu aş vrea să se speculeze că Firea e supărată pe PSD că nu a negociat suficient de bine cu Victor Ponta”, a anunţat Gabriela Firea, care a răspuns unui lung preambul al moderatorului, care invocase candidatura lui Ponta la Primăria Capitalei și faptul că Robert Negoiță a părăsit PSD. 

Ea a afirmat că, dacă se va găsi un candidat al stângii mai bine plasat în sondaje decât ea, îi va strânge acestuia mâna şi îl va susţine. 

“Transmitem semnale confuze către alegători pentru că ne percep pe noi în acelaşi plan politic. Dacă noi venim acum toţi şi anunţăm noi, toţi, de fapt vrem să câştigăm şi dumneavoastră trebuie să alegeţi din trei pe partea de centru-stânga şi aveţi un singur candidat pe zona de centru dreapta, facem un bine? Haideţi să ne gândim!”, a mai declarat actualul primar al Capitalei.

Firea a mai spus că ”în aceste zile tumultuoase” partidele de stânga avantajează candidatului de dreapta.

”Noi, practic, ce demonstrăm susţinătorilor noştri şi celor care sunt nehotărâţi, dar ne privesc cu o anumită simpatie? Le spunem că avem atâta aroganţă, atâta suficienţă, suntem atât de trufaşi încât între noi nu reuşim să ne înţelegem, astfel încât să avem acel candidat care este cel mai bine poziţionat din punct de vedere sociologic, şi anume actualul primar general?”, a adăugat Gabriela Firea. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.