Firea boicotează deschiderea liniei de metrou din Drumul Taberei, acuză ministerul Transporturilor

DE Valentin Mirică | Actualizat: 01.09.2020 - 16:37

Asocierea Astaldi - FCC care realizează magistrala de metrou din Drumul Taberei s-a lovit de refuzul Societății de Transport București (STB) de a întrerupe circulația tramvaiului 41, pentru 10 zile, acuză ministerul Transporturilor.

SHARE

„Dată fiind importanța finalizării magistralei de metrou M5, antreprenorii Asocierii au solicitat, în nenumărate rânduri, sprijin Primăriei Municipiului București, în speță Societății de Transport București (STB) pentru finalizarea lucrărilor Pasajului pietonal de la stația Parc Drumul Taberei. În acest sens Asocierea Astaldi - FCC a cerut întreruperea circulației Liniei 41, pentru 10 zile, la intersecția strada Brașov cu b-dul Drumul Taberei. Deși, în primă fază Primăria București, prin STB, a comunicat antreprenorilor ca și soluție trimestru IV al acestui an, ulterior au revenit asupra termenului pentru ca în final să comunice ca termen tot trimestrul IV. Inconsecvența administrației publice locale îi costă pe bucureșteni”, a arătat Ministerul Transporturilor.

Transporturile țin însă că precizeze că lucrările aferente finalizării Magistralei de Metrou M5 vor continua conform graficelor asumate, atât de antreprenori, cât și de către beneficiar.

“Toți factorii implicați în realizarea acestui important obiectiv pentru București și bucureșteni trebuie să înțeleagă necesitatea finalizării acestuia, dar și beneficiile pe care le va produce noua magistrală de metrou din Drumul Taberei. Doamna Primar General, dacă este primarul întregului București, trebuie să participe activ la finalizarea noii magistrale și nu să meargă pe șantierele obiectivelor de investiții care nu intră în atribuțiile domniei sale. Știu că doamna Primar General se află în plină campanie electorală și ar fi trebuit ca această lucrare să fie una prioritară pentru administrația pe care încă o conduce și să se implice activ pentru locuitorii zonei. Acest obiectiv, deja foarte mult întârziat, reprezintă o prioritatea pentru ministerul pe care îl conduc și de aceea am și făcut apel public la dialog. O anunț, și pe această cale, pe doamna Firea că lucrările pentru finalizarea acestei magistrale merg înainte, cu sau fără sprijinul dânsei și că darea în trafic a metroului, cu călători, se va face conform ultimelor termene asumate de către cei implicați. Interesul cetățenilor Bucureștiului sunt pentru mine mult mai importante decât campania electorală în care se află unii sau alții” ,a declarat ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.