„Din păcate, ceea ce se întâmplă acum este de neînţeles, la nivelul Ministerului Sănătăţii, pentru că de o lună şi jumătate m-au blocat pe mine. Am început fără niciun sprijin şi doar cu boicot public şi blocaje. Şi acum încearcă cumva să pună în dificultate proiectul Primăriei Capitalei, despre care înţelegem că e foarte bun, pentru că şi Ministerul Sănătăţii a anunţat că va face la fel în perioada următoare: teste în ţară, dar nu după o formulă ştiinţifică, ci tot, dacă vreţi, cumva, o improvizaţie românească, pentru că vor selecta practic persoane într-un eşantion imaginar dintre românii care vor merge în această perioadă la analize, pentru alte afecţiuni", a susținut Firea, la Antena 3.
Citește și: INSP nu susține testarea la cerere a persoanelor fără simptome ale infectării cu Covid-19
Totodată, ea s-a mai plâns că „proiectul nostru, care este realizat după toate normele internaţionale, s-a aruncat cu vorbe de ocară, în schimb cu ce a ieşit ministerul nu este nici jumătate ştiinţific faţă de proiectul Primăriei Capitalei”.
Firea a lansat două proiecte de testare a populației în București. Într-unul din proiecte, va da câte 200 de lei fiecăruia din cei 11.000 de bucureșteni care s-au înscris pentru testarea la cerere, fiind acuzată de opoziția din Consiliul General de populism.
De altfel, Institutul de Sănătate Publică a precizat că nu recomandă testarea persoanelor care nu au simptome ale infectării cu coronavirus și care nu au intrat în contact cu pacienți cu Covid-19.
Ministerul Sănătății a anunțat, marți, că vor fi făcute peste 29.000 de teste pentru anticorpi în toată țara, pentru a fi determinat gradul de imunizare a populației la coronavirus. Pentru campanie, MS va aloca 1,6 milioane de lei.
Citește și: Ministerul Sănătății lansează studiul privind imunizarea românilor la coronavirus