Firea atacă, la Antena 3, proiectul MS privind imunizarea românilor la coronavirus

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.06.2020 - 22:13
Firea lăudându-se, pe Facebook, că a donat halate și mănuși medicilor de familie din București. FOTO: Facebook

Primărița Capitalei, Gabriela Firea, a atacat la Antena 3 proiectul Ministerului Sănătății care va stabili gradul de imunizare a populației la coronavirus, susținând că a fost „blocată”.

SHARE

„Din păcate, ceea ce se întâmplă acum este de neînţeles, la nivelul Ministerului Sănătăţii, pentru că de o lună şi jumătate m-au blocat pe mine. Am început fără niciun sprijin şi doar cu boicot public şi blocaje. Şi acum încearcă cumva să pună în dificultate proiectul Primăriei Capitalei, despre care înţelegem că e foarte bun, pentru că şi Ministerul Sănătăţii a anunţat că va face la fel în perioada următoare: teste în ţară, dar nu după o formulă ştiinţifică, ci tot, dacă vreţi, cumva, o improvizaţie românească, pentru că vor selecta practic persoane într-un eşantion imaginar dintre românii care vor merge în această perioadă la analize, pentru alte afecţiuni", a susținut Firea, la Antena 3. 

Citește și: INSP nu susține testarea la cerere a persoanelor fără simptome ale infectării cu Covid-19 

Totodată, ea s-a mai plâns că „proiectul nostru, care este realizat după toate normele internaţionale, s-a aruncat cu vorbe de ocară, în schimb cu ce a ieşit ministerul nu este nici jumătate ştiinţific faţă de proiectul Primăriei Capitalei”. 

Firea a lansat două proiecte de testare a populației în București. Într-unul din proiecte, va da câte 200 de lei fiecăruia din cei 11.000 de bucureșteni care s-au înscris pentru testarea la cerere, fiind acuzată de opoziția din Consiliul General de populism. 

De altfel, Institutul de Sănătate Publică a precizat că nu recomandă testarea persoanelor care nu au simptome ale infectării cu coronavirus și care nu au intrat în contact cu pacienți cu Covid-19. 

Ministerul Sănătății a anunțat, marți, că vor fi făcute peste 29.000 de teste pentru anticorpi în toată țara, pentru a fi determinat gradul de imunizare a populației la coronavirus. Pentru campanie, MS va aloca 1,6 milioane de lei. 

Citește și: Ministerul Sănătății lansează studiul privind imunizarea românilor la coronavirus 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.