După ce i-a făcut plângere penală lui Timmermans, Luju i-a găsit 3 case lui Kovesi în SUA

DE Mircea Marian | Actualizat: 27.02.2019 - 15:52
Dezbatere Ciutacu-Savaliuc pe tema caselor lui Kovesi Foto: print screen

Luju și RTV susțin că au descoperit că fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, are trei case în statul Michigan din SUA. RTV mai afirmă și că tatăl lui Kovesi ar fi lucrat la Muzeul American Indian din Minneapolis.

SHARE

„Fosta șefa a Direcției Naționale Anticorupție, procuroarea Laura Codruța Kovesi (foto), ar deține în Statele Unite ale Americii trei case. Imobilele care s-ar află în proprietatea fostei șefe DNA ar fi fost descoperite de Serviciul european de acțiune externă (SEAE), care este serviciu diplomatic al Uniunii Europene, în timpul verificărilor efectuate de reprezentații europeni pentru candidatura Laurei Codruța Kovesi la postul de procuror șef european”, scrie Luju, care citează o anchetă RTV. 

În plus, postul afirmă că tatăl șefei DNA a lucrat în SUA, la muzeul american indian al Universității din Minneapolis. „Conform documentului prezentat de România TV (facsimil 1), Laura Codruța Kovesi, în vârstă de 45 de ani, ar fi rezident cu 3 case în SUA, și locuiește în Michigan. Documentul care ar aparține SEAE arată că în cadrul verificărilor s-ar fi descoperit trei adrese ale unor imobile aflate pe numele lui Kovesi, sau a tatălui sau, defunctul Ioan Lascu.
De altfel, același document prezentat de România TV arată că tatăl Laurei Kovesi, Ioan Lascu, ar fi fost plătit de către instituții americane (...) Totodată, și jurnalistul Dan Andronic a făcut referire la această informație pe pagina sa de Facebook, întrebându-se de asemenea dacă fosta șefa a DNA Laura Codruța Kovesi "s-au descoperit trei proprietăți pe numele Zeiței în SUA?”, mai scrie luju. 

Comisia Europeană dezminte, Kovesi neagă

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat marți că Serviciul European de Acșiune Externă (EEAS) nu a realizat nici o investigație legată de Laura Codruța Kovesi privind existența unor presupuse imobile nedeclarate în SUA. Informația a fost prezentată de România TV, care a citat surse europene, și a fost preluată și dezbătută pe larg de Antena 3 și Luju.ro.

”No such investigations nor findings were made by the EEAS”, a spus un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

”Nu, nu am! Sunt niște minciuni ca și celelalte”, a declarat Kovesi, întrebată fiind de aceste presupuse proprietăți.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.