Ea a spus că îşi doreşte ca Senatul să devină „un for al dezbaterilor şi deciziilor politice în care se confruntă idei şi opinii diverse, pentru ca la final să rezulte cele mai bune soluţii pentru cetăţenii români, materializate prin legi adoptate pe baza studiilor de impact şi analizelor de oportunitate”.
„Am menţionat acest aspect, dat fiind că în legislatura precedentă 40% din proiectele de lege şi propuneri legislative adoptate de Senat în calitate de primă cameră au fost adoptate tacit, în lipsa unei dezbateri, legi importante, cum ar fi legile din domeniul Justiţiei. Mai exact, din 2.051 de proiecte de lege şi propuneri legislative, 1.788 adoptate în calitate de primă cameră, 247 de camera decizională şi 16 în şedinţa comună cu Camera Deputaţilor, 729 de proiecte de lege şi propuneri legislative au fost adoptate tacit, adică 35,5% din total şi peste 40% din cele adoptate în calitate de primă cameră. Enorm", a afirmat Dragu.
Ea a adăugat că acest lucru „înseamnă, cel puţin din acest punct de vedere, că s-a muncit în proporţie de 65%”. „Trebuie să punem capăt împreună acestei stări de fapt”, a arătat Anca Dragu.
Totodată, Dragu a spus că îşi doreşte, printre altele, ca Senatul să fie activ în transpunerea directivelor europene, pentru a evita cazurile de infringement, potrivit Agerpres.