Deputatul PSD Tripa, anchetat de DNA: A fost pădurar două decenii, cu facultatea făcută la 38 de ani

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 09.12.2019 - 13:26
Facebook

Deputatul PSD Florin Tripa, cercetat de DNA într-un dosar de corupție, a fost silvicultor două decenii și a făcut facultatea la 38 de ani, în timp ce era consilier județean la Arad, potrivit CV-ului său.

SHARE

Deputatul PSD Florin Tripa, vizat în dosarul DNA privind fapte de corupţie la Direcția de Drumuri și Poduri Timişoara, a declarat, luni, după audiere, că i s-a comunicat că are calitatea de suspect pentru trafic de infuenţă. El este acuzat că a favorizat numirea în funcţie a unei persoane cu care susţine că nu mai are relaţii din 2016, dar şi că naşul său s-a angajat ca inginer la aceeaşi instituţie. 

Citește și: Deputatul Tripa, lamentări după audierea la DNA: Sunt un om drept, care stă într-un apartament

Tripa a avut un început profesional care nu ar fi lăsat să se întrevadă marele deputat de mâine.

Tripa, născut în 1973, a fost pădurar. Potrivit propriului CV, Tripa a fost silvicultor între 1992 și 2012. A fost angajatul unui număr de cinci Ocoluri Silvice. Tripa nu menționează să fi făcut o facultate în domeniu, cel mai probabil fiind absolvent al unui liceu silvic.

A intrat în politică și, în 2012, a devenit consilier județean în Arad. Din 2016 este deputat în Parlamentul României. A terminat Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, specializarea Științe Economice la vârsta de 38 de ani. În timp ce era consilier județean la Arad, a făcut un master pe mediu la Universitatea Transilvania Brașov, la o distanță de 440 de kilometri.

Procurorii anticorupție au efectuat percheziții, luni dimineață, la sediul PSD Arad, într-un dosar de luare de mită și trafic de influență. Sunt vizați trei parlamentari PSD - Dorel Căprar, Florin Tripa și Ioan Chisăliță, dar și șeful Direcției Drumuri și Poduri Timișoara.

Surse din anchetă au precizat pentru Mediafax că, în dosar, este vorba despre faptul că Ispravnic și alți directori din DRDP i-ar fi constrâns pe angajați să solicite mită de la șoferii de camioane, care era colectată mai departe de șefi. O parte din șpagă rămânea la aceștia, restul se ducea către parlamentari pentru favoruri, funcții, posturi. 

Citește și: UPDATE Anchetă DNA la PSD Arad: Ar fi vizați Dorel Căprar, Florin Tripa, Ioan Chisăliță. Acuzațiile 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -