Dacian Cioloș, despre eventuala respingere a Rovanei Plumb în Parlamentul European

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 11.09.2019 - 08:13
Dacian Cioloș Foto: Inquam Photos

Dacă Rovana Plumb va fi respinsă pentru funcţia de comisar european, România poate desemna alt candidat tot pentru portofoliul ”Transporturi”, susține europarlamentarul Dacian Cioloș.

SHARE

„Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat componenţa echipei de comisari care va fi supusă audierilor din Comisiile Parlamentului European şi apoi votului din plen. România a primit un portofoliu important, transporturile, portofoliu pe măsura importanţei pe care ţara noastră o are în Uniunea Europeană”, a scris liderul grupului ”Înnoim Europa” din Parlamentul European, pe Facebook.

Liderul PLUS a adăugat că deşi premierul Viorica Dăncilă a primit semnale din partea grupurilor politice din PE, tot a nominalizat-o pe Rovana Plumb.

„Din păcate, aşa cum am mai spus, premierul Viorica Dăncilă a insistat să o nominalizeze pentru funcţia de comisar european pe Rovana Plumb, europarlamentar PSD, în ciuda semnalelor primite de la grupuri politice importante din Parlament că nu vor fi de acord cu această nominalizare. Rovana Plumb ridică suspiciuni serioase privind integritatea şi angajarea sa proeuropeană, parlamentarii europeni ţinând cont de toate poziţiile şi declaraţiile doamnei Plumb din vremea când îi era subordonată fidelă lui Liviu Dragnea. Aceasta este marea problemă din cauza căreia Rovana Plumb riscă să fie respinsă de Parlamentul European şi nu votul europarlamentarilor USR PLUS”, a explicat Cioloş, citat de Mediafax.

El a mai declarat că România nu va pierde portofoliul transporturi, în cazul în care propune altă persoană să fie comisar european.

„Pentru că intuiesc că vom fi acuzaţi, dacă votăm împotriva doamnei Plumb, că nu apărăm interesele ţării noastre şi că, din cauza noastră, România riscă să piardă un portofoliu important, vreau să precizez cât se poate de clar: dacă Rovana Plumb va fi respinsă (de comisia de specialitate din Parlamentul European- n.red.), România poate desemna un alt candidat pentru postul de comisar, care va primi tot portofoliul transporturilor. Prin urmare, noul candidat român nu pierde portofoliul dacă cel dinaintea lui nu a fost votat de Parlamentul European”, a conchis Dacian Cioloş.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -