Cumpănașu nu are studii superioare, dar ia bani de la SNSPA și unitatea pentru învățământ superior

DE Mircea Marian | Actualizat: 25.09.2019 - 20:23

Candidatul Alexandru Cumpănașu a primit 5.500 lei/ lună de la SNSPA, în 2018, și alți 4600 lei/ lună de la Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCIDI), deși nu are studii superioare.

SHARE

UPDATE: „Alexandru Cumpănașu nu a fost cadru didactic titular și nici profesor asociat al SNSPA. Veniturile menționate în declarația de avere au fost obținute de Alexandru Cumpănașu în calitate de expert în cadrul proiectului «Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local» (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Administrației Publice, în parteneriat cu SNSPA.

În cadrul acestui proiect, și-au desfășurat activitatea aproximativ 180 de experți”, se arată într-un comunicat al rectoratului SNSPA.

_____________

În declarația de avere depusă de Alexandru Cumpănașu, candidat la alegerile prezidențiale, și publicată pe site-ul Biroului Electoral Central, se precizează doar faptul că este salariatul acestor instituții publice, nu și funcția deținută.

Potrivit CV-ului său, nu are studii superioare.

Acum două zile, întrebat la Realitatea TV dacă are bacalaureat, Alexandru Cumpănașu a refuzat să răspundă. 

Declarația depusă la BEC arată, însă, că Alexandru Cumpănașu deține o avere impresionantă: trei case și patru apartamente, toate cumpărate în ultimii cinci ani, un Mercedes S (clasa de lux) și un Subaru.

Cu toate acestea, el circulă cu un Touareg al Ministerului de Interne și este escortat de o unitate specială a Jandarmeriei. 

Veniturile curente ale familiei Cumpănașu - salarii, drepturi de autor, venituri din chirii, prestări servicii - ajung la circa 1,8 milioane lei în anul fiscal 2018. 

Cumpănașu încasează salarii sau venituri din prestări servicii de la: SNSPA, Romaqua Borsec, UEFISCIDI, Asociația de acreditare din România, din subordinea Ministerului Economiei (acreditarea laboratoarelor de analize umane pe standardul ISO 15189/2007) și Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune (CNCIR) - companie subordonată tot Ministerului Economiei.

Doar la CNCIR, Cumpănașu ar fi prestat servicii de 120.000 de lei, iar soția sa de 24.000 de lei. 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.