CTP: Nu mă duc la dezbatere. Arată ca o recepție exclusivistă a președintelui Iohannis

DE Octavia Constantinescu | 18.11.2019 - 20:25

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a refuzat să participe la dezbaterea organizată de staff-ul de campanie al lui Klaus Iohannis pentru că a fost invitat să reprezinte Digi24 - și nu este angajat acolo - și pentru că dezbaterea arată ca o „recepție exclusivistă a președintelui”.

SHARE

Într-o intervenție telefonică la Digi24, Cristian Tudor Popescu a explicat de ce postul nu se află pe lista participanților la dezbaterea organizată de președintele Klaus Iohannis înaintea turului al doilea al alegerilor prezidențiale de duminică.

„Am fost sunat de Administrația Prezidențială, care mi-a spus, de altfel, că sunt primul sunat și invitat atât în calitate de formator de opinie cât și de reprezentant al Digi24. Am spus doamnei în cauză că eu nu sunt angajat al Digi24, prin urmare nu pot de capul meu să reprezint postul. A insistat doamna: Acestea sunt calitățile în care vă invităm. Am sunat conducerea postului Digi24 și am comunicat: Iată ce vrea Cotroceniul. Conducerea a fost în primă instanță de acord ca eu să reprezint Digi24 deși nu sunt angajat. Eu m-am gândit: nu e normală invitația asta nominală, dar or fi ăștia zgârciți, vor să comaseze postul meu de formator de opinie cu cel de la Digi24.

A avut loc a doua convorbire, în care mi s-au lămurit niște lucruri. Acolo am văzut că e vorba de invitații nominale către alți jurnaliști, către toți jurnaliștii invitați și că e un număr foarte restrâns, până în zece. Păi asta arăta ca o recepție exclusivistă a președintelui Iohannis. Și am spus: nu se poate așa ceva, domnul președinte nu are dreptul să facă el selecția jurnaliștilor. Ce înseamnă? Sunt jurnaliștii care îi plac domnului președinte, puțini, care îi plac și care sunt invitați acolo. Eu nu vreau să mă număr printre jurnaliștii preferați de domnul Iohannis, cum nu vreau să mă număr printre jurnaliștii preferați de niciun alt politician. Prefer să fiu detestat de toți”, a spus CTP.

Jurnalistul a comunicat Cotroceniului că nu va veni la această dezbatere dacă nu se schimbă datele. Adică, dacă nu sunt trimise redacțiilor invitații în alb, să decidă acestea pe cine trimit.

Dar, așa cum i s-a precizat de la Cotroceni, „invitațiile sunt nominale și netransmisibile”.

Prin urmare, scrie Digi24, mâine președintele Klaus Iohannis va participa la o dezbatere „organizată după cum dorește el, cu oamenii invitați de el, în locul ales de el, la ora stabilită tot de el”.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.