Cristian Diaconescu va fi, cel mai probabil, președintele PMP

DE Alexandru Pop | Actualizat: 04.03.2021 - 09:09
Cristian Diaconescu/FOTO: Facebook/Cristian Diaconescu

Partidul Mișcarea Populară își alege sâmbătă, 6 martie, noul președinte, după ce Eugen Tomac a demisionat ca urmare a ratării pragului parlamentar în decembrie 2020. Favoriți erau, până acum câteva zile, Mihail Neamțu și Cristian Diaconescu. Primul s-ar fi retras din cursă.

SHARE

Diaconescu are un obiectiv urgente: să rupă orice alianță informală formată la nivel local între PMP și PSD, după alegerile locale. Una din țintele lui Diaconescu se află în Mehedinți.

Citește și 

Sergiu Moroianu, doctor MIT: Pandemia a amplificat frauda școlară. Copiatul începe din clasa a II-a

Unde, potrivit presei locale, PMP a trecut în curtea PSD (după ce a bătut la poarta USRPLUS, dar au fost refuzați, spun aceleași surse). Ion Cupă, vicepreședintele PMP și fost președinte al PMP Mehedinți, a devenit, după parlamentare, consilier al deputatului PSD Steluța Cătăniciu, iar soția acestuia, Ramona Cupă, a fost aleasă vicepreședinte al Consiliului Județean Mehedinți chiar cu ajutorul social-democraților.

Citește și

Interlopul Rechinu apără un jurnalist mexican amenințat cu moartea. Ce a dezvăluit Victor Flores

"În acest moment, Partidul Mișcarea Populară are nevoie de o conducere legitimă, decisă prin Congres, care urmează să ia deciziile corespunzătoare mandatului unei formațiuni conservatoare, care își va continua calea europeană. Ne vom menține principiile și valorile, în care credem cu tărie.

Citește și

Prof. Radu Gologan, după olimpiada online de mate: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude ”

Intrăm într-o perioadă de consolidare, de recalibrare, fără a însemna nici măcar o clipă de abandonare. Alianțele politice înseamnă angajament, care presupune decizii luate în comun, dacă acestea sunt necesare.

Eu am convingerea că, acum, PMP are ocazia de a desăvârși politicile sale creștin-democrate, de susținere a valorilor fundamentale. Avem un drum lung înainte.", a declarat Cristian Diaconescu.

Citește și: EXCLUSIV Sporuri de 174.000.000 lei în trei ani la Muncă. În 2019, de 12 ori mai mult ca în 2017

Despre Diaconescu, presa centrală a vehiculat zilele acestea că ar fi una din opțiunile PNL pentru funcția de Avocat al Poporului, după ce Augustin Zegrean i-ar fi refuzat pe liberali.

Cristian Diaconescu, diplomat de carieră

Avocat, profesor de drept internațional și diplomat, Diaconescu a fost pe rând ministru al Justiției (2004), ministru de Externe în mai multe guverne (2008-2009 și în 2012), apoi a devenit consilier prezidențial și șef al Cancelariei Președintelui României (până în aprilie 2014).ț

Citește și: VIDEO Spitalele vechi din România nu mai pot fi salvate. Demolarea, una dintre soluții

Ca diplomat, a fost negociator-șef al României pentru tratatele și acordurile bilaterale privind regimul frontierelor, protecția minorităților și readmisia, precum și în domeniul măsurilor de creștere a încrederii și securității în Europa.

Între 1998 și 2000 a fost director general al Direcției Generale Juridice și Consulare din MAE.

În perioada 1997-1998 a îndeplinit funcția de director al Direcției OSCE și de Cooperare cu Structurile Subregionale din MAE.

În perioada 1996-1997 a fost diplomat în Direcția OSCE din MAE.

Și-a început cariera diplomatică în cadrul MAE în 1990, la Misiunea Permanentă a României la OSCE. Ca politician, Diaconescu a fost între 2011 și 2012, vicepreședinte al Senatului României, iar doi ani (2010-2012) a acceptat să fie președintele de Onoare al UNPR, după demisia din PSD în februarie 2010 (în 2008, candida din partea PSD chiar la Primăria generală a Capitalei).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te