vineri 07 noiembrie
EUR 5.0845 USD 4.4165
Abonează-te
Newsweek România

Uită de vinul fiert pentru serile reci de iarnă. O nouă băutură fierbinte îi ia locul. E gata în 15 minute

Data publicării: 07.11.2025 • 10:00
Tinerii testează noua băutură caldă de iarnă - Foto: Freepik (rol ilustrativ)
Tinerii testează noua băutură caldă de iarnă - Foto: Freepik (rol ilustrativ)
Bputură caldă de iarnă - Foto: Freepik (rol ilustrativ)
Bputură caldă de iarnă - Foto: Freepik (rol ilustrativ)

Vinul fiert e vedeta băuturilor iarna. Însă acum, altcineva i-a luat locul. Este foarte aromată și se prepară în doar 15 minute.

Ginul fiert combină mango, condimente și gin într-o băutură aromată de iarnă. Se prepară rapid și este perfect pentru momente plăcute.

Iarna este anotimpul pentru băuturi calde – și uneori e plăcut să încerci ceva nou. Această rețetă de gin fiert aduce o varietate fructată și mirodenii aromate în paharul tău.

Sucul de mango și portocale, condimentele precum scorțișoara și cuișoarele și un shot de gin creează o alternativă delicioasă la vinul fiert tradițional.

Băutura se prepară rapid și este ideală pentru întâlniri sociale sau momente de relaxare. Lasă această alternativă sofisticată să te inspire.

Uită de vinul fiert. O nouă băutură fierbinte îi ia locul. E gata în 15 minute

Această rețetă de gin fiert combină dulceața sucului de mango și portocală cu aroma iute a ghimbirului și căldura reconfortantă a scorțișoarei și a anasonului stelat. Condimentele de iarnă își eliberează aroma întreagă în sucul fierbinte și sunt completate perfect de un strop de gin.

Citește și: Vinul fiert previne bolile de inimă și încetinește îmbătrânirea. Cât trebuie să bei?

Băutura nu este doar o încântare pentru papilele gustative, ci și o încântare vizuală: Serviți ginul fiert într-o cană, decorată cu o felie de portocală și un băț de scorțișoară. Această rețetă simplă se transformă într-o băutură elegantă de iarnă, care cu siguranță va impresiona.

Bputură caldă de iarnă - Foto: Freepik (rol ilustrativ)
Băutură caldă de iarnă - Foto: Freepik (rol ilustrativ)

Citește și: Cum faci cel mai bun vin fiert? Ce condimente trebuie să folosești? Greșeli de evitat

Sfat suplimentar: Puteți personaliza ginul fiert după preferințe. Pentru o versiune fără alcool, pur și simplu omiteți ginul și înlocuiți-l cu suc de mere sau puțină apă minerală carbogazoasă.

Cei care preferă o aromă mai fructată pot adăuga fructe de pădure proaspete, cum ar fi zmeură sau semințe de rodie, pentru un plus de culoare. Pentru arome deosebit de intense, condimentele pot fi infuzate în suc timp de câteva ore înainte de gătire, scrie merkur.de.

Citește și: Secretul unei bunicuțe de 100 de ani. Se întreţine cu gin, „dar numai dacă vine la pachet cu ceva”

Ginul fiert oferă o alternativă fructată și picantă la vinul fiert și este gata în doar câteva minute. Cu combinația sa unică de mango, condimente și gin, este partenerul perfect pentru serile reci.

Mai multe articole din secțiunea Actualitate
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră