Prof. Radu Gologan, după olimpiada online de mate: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude ”

DE Alexandru Pop | Actualizat: 04.03.2021 - 08:28
Profesorul Radu Gologan/FOTO: Hotnews

Profesorul Radu Gologan, președintele Societății Române de Științe Matematice, s-a declarat „revoltat” de fraudele descoperite la prima etapă a Olimpiadei „Gazeta Matematica”, varianta experiment organizată exclusiv de Societate, fără implicarea Ministerului Educației.

SHARE

Fostul coordonator al lotului de olimpic a vorbit despre cazul un părinte din București care contestă public corupția și a participat cu copilul său la protestul din 10 august, dar care i-a cerut meditatorului copilului său să îi rezolve exercițiile de la olimpiadă. Gologan a declarat pentru HotNews.ro că, în opinia lui, soluția este una drastică - trecerea acelui copil pe o listă neagră pentru toată viața în privinta concursurilor organizate de Societatea de matematică.

Citește și 

Sergiu Moroianu, doctor MIT: Pandemia a amplificat frauda școlară. Copiatul începe din clasa a II-a

„Nu este posibil ca o mamă să stea lângă un copil la o olimpiadă pe care o facem noi ca să salvăm o tradiție, și când este rugată online, pentru că se vede că stă acolo, să spună că nu pleacă, pentru că nu face atceva decât să îi explice problema”, a declarat Gologan pentru HotNews.ro.

Citește și

Interlopul Rechinu apără un jurnalist mexican amenințat cu moartea. Ce a dezvăluit Victor Flores

Profesorul Radu Gologan, revoltat

„Sunt destul de revoltat. Uitați-vă - părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție. Este incredibil. Eu sunt de principiu că trebuie luate măsuri drastice. Cel puțin din punct de vedere al Societății, dacă pe un copil îl dovedim că este corupt sau părintele l-a ajutat, soluția este drastică - nu va mai avea acces la nicio competiție a societății cât va trăi el. Îl punem pe listp neagră, indidferent că va ajunge mare universitar. Va avea aceasta patalama. Părintele trebuie să își asume ceea ce face, iar copilul trebuie să înțeleagă, chiar dacă este clasa a cincea”, a spus acesta.

Profesorul estimează că circa 10% din cazurile de la olimpiadă sunt cu comportament neetic, 2-3% fiind dovedite.

Citește și

Cristian Diaconescu va fi, cel mai probabil, președintele PMP. Se pregătește fuziunea cu PNL

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.