Cosette Chichirău, după eliminarea lui Voiculescu: Coaliția de guvernare este mai sănătoasă acum

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 22.04.2021 - 14:55
Cosette Chichirău, după eliminarea lui Voiculescu: Coaliția de guvernare este mai sănătoasă acum. Foto Facebook

USR PLUS speră să nu mai aibă surprize negative din partea premierului, după episodul Vlad Voiculescu, declară într-un interviu la RFI deputata Cosette Chichirău.

SHARE

Deputata USR PLUS Cosette Chichirău a declarat că gestul lui Florin Cîțu de a-l demite pe ministrul Sănătății fără să se consulte cu partenerii de coaliție a fost unul foarte grav: „Pur și simplu, dacă folosim analogia familiei, a dat un copil afară din casă, l-a lăsat pe stradă fără haine, să înghețe”.

Cosette Chichirău afirmă că acordul încheiat între partenerii de coaliție rezolvă minicriza, în condițiile în care ministrul Sănătății fusese demis și USR PLUS nu înțelegea ce s-a întâmplat.

Citește și: Putin nu pleacă de la granițele cu Ucraina fără să umple cu apă Canalul Crimeii de Nord

„Premierul nu ne-a anunțat, nu a explicat, iar acesta nu este un mod de a lucra într-un Guvern de coaliție (...). Apoi, sunt reiterate prioritățile de guvernare. Ne-am mișcat destul de greu, se pare, pe anumite priorități, la care noi ținem foarte mult, cum ar fi reforma electorală. Noi ne dorim să vedem chiar în acest an alegeri pentru primari în două tururi, scăderea numărului de semnături necesare ca să participi în alegeri.

Deputata a fost întrebată dacă membrii coaliției mai au încredere unii în alții.

„Înseamnă că gestul premierului a pus sub semnul întrebării încrederea pe care noi o aveam, nu înseamnă că nu funcționam civilizat, ci acest gest ne-a pus întrebarea dacă noi toți am înțeles să ne comportăm în același fel și atunci când se face un gest contrar a ceea ce noi înțelegeam a fi cazuri fără să fie scris, am pus în scris, ca să nu fie nici un dubiu pentru ceilalți parteneri”, a precizat Cosette Chichirău.

Citește și: Ministrul român de externe: Vedem nu doar masări de trupe rusești, ci și spionaj, atac hibrid

Întrebată dacă mai are încredere în Florin Cîțu, deputata de Iași a precizat: „Am încredere că acum, coaliția de guvernare este mai sănătoasă și va fi mai stabilă.”

(Mai multe detalii în RFI)

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.