Scandal la Primăria Sectorului 1: Consilierii PNL nu votează bugetul. Replica Clotildei Armand

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.04.2021 - 12:53
Clotilde Armand. Foto: Facebook

Consilierii PNL Sector 1 anunță că nu vor vota bugetul Primăriei, susținând că este un buget ilegal. În schimb, primărița Clotilde Armand spune că bugetul este legal și face apel la consilierii locali „să fie responsabili” și să îl voteze.

SHARE

Consilierii PNL Sector 1 susțin, într-un comunicat de presă citat de news.ro, că nu vor vota bugetul Primăriei pentru că este unul ilegal şi nu ţine cont de o decizie a instanţei prin care a fost supendată o hotărâre a consiliului local de la începutul lunii decembrie a anului trecut în legătură cu acest proiect de buget. 

O şedinţă a consiliului local a fost reprogramată pentru joi, ora 15.00, fiind a patra oară când este introdus acest punct pe ordinea de zi.

Consilierii PNL îi cer demisia secretarului general al primăriei Lavinia Ionescu, pe care o acuză că „şi-a asumat legalitatea reorganizării primăriei şi care acum insistă să dea asigurări verbale consilierilor că totul este în regulă cu proiectul de buget”.

„O nouă zi, o nouă şedinţă extraordinară de îndată la primăria sectorului 1, convocată spre finalul zilei de ieri pentru azi, orele 15. Şedinţele de îndată au devenit un instrument la ordinea zilei la sectorul 1, abuzat de nenumărate ori de actuala administraţie, ca un mijloc de presiune asupra consiliului local.

Citește și: Un simpatizant AUR îi amenință cu moartea pe intelectualii care au semnat o scrisoare anti-AUR 

Şi în al doisprezecelea ceas, primarul sectorului 1 şi aparatul său administrativ insistă cu un proiect de buget ilegal, care sfidează o decizie a Tribunalului Bucureşti şi o opinie avizată emisă sub semnătura preşedintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP). În tot acest timp, Primăria sectorului 1 este blocată, funcţionarii publici nu ştiu dacă au dreptul să semneze acte importante, primarul se încăpăţânează să ignore decizia instanţei, iar problemele cetăţenilor rămân nerezolvate.

Acelaşi proiect de buget, la virgulă, este propus pe ordinea de zi în şedinţa de Consiliu Local de astăzi. Este a patra şedinţă consecutivă în care se supune la vot acelaşi proiect de buget ilegal”, arată un comunicat de presă al filialei PNL Sector 1.

În replică, primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a scris, pe contul ei de Facebook, că bugetul Sectorului 1 este legal și că Instituția Prefectului și ANFP au venit cu clarificări în acest sens. 

Citește și: Proiectul de buget al Sectorului 1 pe 2021, respins de Consiliul Local 

„Instituția Prefectului și ANFP au tranșat situația bugetului astăzi. Astfel, bugetul Sectorului 1 este legal și poate fi aprobat iar hotărârea de reorganizare a Primăriei Sectorului 1 produce efecte doar pentru viitor. În aceste condiții, proiectul de buget pe anul 2021 este perfect legal și poate fi aprobat. Fac, din nou, un apel la consilierii locali să fie responsabili și să voteze bugetul pentru a putea demara cât mai curând proiectele de investiții atât de necesare pentru reconstrucția și modernizarea Sectorului 1.

Acest punct de vedere al Prefecturii București risipește orice îndoială asupra legalității proiectului de buget pe care l-am propus Consiliului Local. Așa cum am spus și noi, hotărârea instanței de suspendare a Hotărârii Consiliului Local privind reorganizarea mai multor structuri din cadrul Primăriei produce efecte doar de la data pronunțării și numai pentru viitor.
Consiliul Local al Sectorului 1 se întrunește din nou astăzi, 22 aprilie 2021, începând cu ora 15.00, în ședință extraordinară, pentru a aproba bugetul general centralizat pe anul 2021. Proiectul de buget se află pentru a treia oară pe ordinea de zi a ședințelor de consiliu ca urmare a rezervelor anumitor consilieri locali intervenite în urma sentinței civile nr. 2071/2021 a Tribunalului București, Secția a II-a Contencios Administrativ și Fiscal prin care a fost suspendată Hotărârea nr. 291/04.12.2020 a Consiliului Local Sector 1 de reorganizare a Primăriei Sectorului 1.
 
Pentru a clarifica aceste rezerve, Primăria Sectorului 1 a solicitat puncte de vedere atât de la Instituția Prefectului Municipiului București, cât și de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici.
 
Instituția Prefectului Municipiului București ne-a comunicat faptul că ”suspendarea dispusă de instanța de judecată are în vedere și produce efecte doar de la data pronunțării și pentru viitor, aceasta neafectând nici validitatea și valabilitatea drepturilor și obligațiilor născute în baza actului administrativ a cărui executare a fost suspendată, acestea menținându-se în integralitate, doar executarea lor este amânată pentru o anumită perioadă (60 de zile sau până la soluționarea definitivă a cauzei), și nici asupra efectelor juridice sau materiale produse până la data pronunțării sentinței prin care s-a dispus suspendarea actului administrativ”.
 
Totodată, Agenția Națională a Funcționarilor Publici a revenit cu un nou răspuns la solicitările Primăriei Sectorului 1 în care precizează faptul că a luat act de opinia prezentată în sensul în care se apreciază că sentința civilă nu produce efecte asupra măsurilor deja dispuse în temeiul actului administrativ deja menționat anterior datei de 30.03.2021”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te