Primarul PSD din Crevedia a racolat consilierii PNL și candidează din nou. Ce ilegalități a comis?

DE Alex Darvari | Actualizat: 22.03.2024 - 18:37
Consilierii PNL, racolați de primarul PSD din Crevedia care va candida pentru un nou mandat - Foto: INQUAM PHOTOS /Octva Ganea

Consilierii PNL au fost racolați de primarul PSD din Crevedia. Acesta va candida pentru un nou mandat, deși liderii PSD au spus că îl vor exclude din partid. Reamintim că vara trecută o stație GPL a sărit în aer omorând mai mulți oameni la Crevedia.

SHARE

Două deflagrații s-au produs pe 26 august în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, la 30 de km de București.

Consilierii PNL, racolați de primarul PSD din Crevedia care va candida pentru un nou mandat

Doi șoferi au încercat să mute gazul dintr-o cisternă în alta în curtea stației care nu avea aviz de funcționare. Au murit 5 oameni, peste 50 fiind răniți. Stația GPL era deținută de fiul primarului de la Caracal și funcționa ilegal.

Primarul comunei Crevedia, Florin Petre, a fost în centrul unui uriaș scandal. El a recunoscut, în primă fază, că știa despre activitatea ilegală a stației, apoi a retractat.

Dat fiind valul uriaș de indignare președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că îl va exclude pe Florin Petre din PSD. Vezi LINK mai jops.

Citește și: Ciolacu: „Voi propune excluderea primarului din Crevedia în următorul Consiliu Politic Naţional”

Newsweek a scris că Florin Petre l-a sfidat pe Ciolacu și conducerea PSD, după ce și-a votat o creștere consistentă de salariu. Condilierii PSD au votat cot la cot cu el. Vezi LINK mai jos.

Citește și: OFICIAL Primarul din Crevedia și-a făcut 16.500 lei salariul, creștere cu 6.200 lei cu ajutorul PSD

Ce se întâmplă azi la Crevedia e demn de o dramă politică

Sursele Newsweek România spun că primarul Florin Petre se pregătește să candideze pentru un nou mandat tot cu susținerea PSD.

În Consiliul Local, consilierii PSD îi sunt alături și îi votează toate deciziile. Petre a dat o lovitură de maestru atunci când, în urmpă cu o săptămână, a racolat consilierii PNL din Consiliulul local în frunte cu cel care ar fi trebuit să îi fie contracandidat din partea liberalilor la primăria Crevedia.

Astfel, Petre s-a trezit aproape fără opoziție. Pe de altă parte, afacerile primarului Petre merg foarte foarte bine. După ce anul trecut familia lui a „dobândit” o spălătorie auto și un spațiu comercial, alte două spații comerciale sunt, zilele acestea în contrucție. Cele două noi spații comerciale sunt cu ieșire Drumul Național București - Târgoviște. Vezi foto mai jos.

Ele sunt amplasate foarte apropae de o stație GPL. Niciun spațiu nou construit nu respectă distanța de minim 40 de metri între un spațiu comercial și o stație GPL. Dar, asta nu a fost o problemă, dat fiind că primarul a dat avizul, iar soția construiește.

Astfel, primarul a ajuns la 3 spații comerciale și o spălătorie construite lângă o stație GPL: 

Detalii aveți în LINK de mai jos

Citește și: VIDEO Primarul din Crevedia și-a autorizat soția să construiască un spațiu comercial lipit de un GPL

Citește și: Familia primarului din Crevedia a câștigat 1.000.000 lei în 2022. A cumpărat 14 terenuri, 8 vehicule

Petre, condamnat pentru furt

Newsweek a scris că Primarul Florin Petre, unde a explodat o stație GPL, eveniment soldat cu morți și zeci de răniți, a fost condamnat la închisoare. Acest aspect este confirmat într-un document oficial semnat de prefectura Dâmbovița.

Primarul Florin Petre a fost condamnat la un an de închisoare, dar instanța a amânat aplicarea pedepsei închisorii pentru o perioadă de doi ani în care Petre a fost pus sub supraveghere.

Poveste pe lareg este în LINK de mai jos.

Citește și: Primarul din Crevedia, unde a explodat stația GPL, condamnat la închisoare în legătură cu un furt

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te