S-au înregistrat 13 voturi "pentru", 22 "împotrivă" şi 11 abţineri din totalul voturilor exprimate de membrii comisiilor de specialitate ale celor două Camere.
El a arătat, în timpul audierilor, că nu susţine reintroducerea tichetelor de vacanţă.
"Tichetele de vacanţă nu s-au dat anul acesta şi a fost o decizie a premierului pe care o susţin. Este o politică gândită. Soluţia pentru HoReCa şi pentru sectorul turismului este reducerea taxelor pe muncă. Aceasta deoarece peste 90% din tichetele de vacanţă mergeau în sectorul bugetar, deci noi practic cream o clasă separată de oameni din privat care nu beneficiau şi plecau mai ales în străinătate. (...) Avem cea mai mare impozitare a muncii din UE şi când se va reduce vom rezolva o mare parte din problemele noastre economice", a susţinut reprezentantul USR.
Năsui a arătat care sunt problemele legate de managementul companiilor din portofoliul Ministerului Economiei.
"Din cele 70 de companii din portofoliu, doar una singură avea management pe OUG 109 la începutul mandatului meu, respectiv SNAM. Am început acest proces la toate companiile, pentru că nu era început la niciuna. Există o problemă în a găsi oameni competenţi în mediul privat ca să-şi asume o astfel de funcţie, pentru că pare că e politizată, nu vor să pară că sunt USR, iar, când află că trebuie să-şi depună declaraţia de avere şi se vede ce salariu în privat şi ce salariu are soţia, soţul şi aşa mai departe, spun că e prea mult şi nu mai vor", a precizat Năsui.
Răspunzând unei întrebări pe tema planurilor pentru Cuprumin, el a arătat că această companie este listabilă, este profitabilă pentru că este mare preţul cuprului şi este un moment foarte bun ca o parte din companie să fie listată.
"Avem grafit în România şi putem începe exploatarea grafitului şi să utilizăm fonduri UE ca să încurajăm toate industriile conexe", a mai spus ministrul propus.
Companiile de stat din apărare sunt cu probleme, au datorii uriaşe, au fost extrem de căpuşate, cu moduri extrem de inovative de a face constant pierderi. Au ajuns într-o stare absolut deplorabilă, a adăugat Năsui.