Ciolacu banalizează Holocaustul printr-o declarație foarte riscantă despre carantina COVID

DE Alexandru Pop | Actualizat: 11.07.2020 - 13:17
Inquam Photos

În lupta politică din ce în ce mai populistă pe tema COVID, președintele PSD a acuzat Guvernul că vrea să transforme țara într-un "lagăr medical". Sintagma este foarte riscantă, întrucât face trimitere la lagărele de concentrare naziste.

SHARE

Chiar dacă Marcel Ciolacu nu folosește formula "lagăr nazist", termenul "lagăr" este asociat aproape automat de majoritatea oamenilor cu structurile închise folosite de regimul nazist pentru a deține și, ulterior, ucide în special evrei, dar și alte minorități.

Derapajele care suprapun nazismul cu politica actuală românească sunt obișnuite la PSD.

Citește și: Olguța, în delir electoral: Klaus se vede șef de lagăr de concentrare cu toți pesediștii înăuntru

7 iulie

Marcel Ciolacu, după votul de la Camera Deputaților: "Am construit o lege a carantinei care chiar să-i protejeze pe români în fața pandemiei".

 

„Cu ajutorul specialiștilor și al societății civile, am construit o lege a carantinei care chiar să-i protejeze pe români în fața pandemiei, nu să acopere abuzurile!

Dimineață, am avut o întâlnire la Parlament cu dl Raed Arafat și mai mulți colegi juriști si medici pentru a găsi cele mai bune formulări la noua lege privind carantina și izolarea.

Asta fiindcă Guvernul PNL elaborează și ne trimite în Parlament doar catastrofe pe care trebuie să le reparăm în regim de urgență. Ieri, i-am chemat la dezbatere pe experții societății civile, care ne-au ajutat să eliminăm aberațiile liberale ce atentau la drepturile și libertățile românilor.

Azi, după discuția foarte aplicată cu dl Arafat, avem garanția că putem da votul final pe o lege coerentă și eficientă!"

9 iulie

Marcel  Ciolacu, înainte de votul de la Senat pe Legea Carantinei: „Nu vom permite transformarea țării în lagăr medical!”

 

Premierul Orban și Ministrul Justiției Predoiu trebuie să vină URGENT în Senatul României!! Unde românii trebuie apărați, nu abuzurile comise sub pretextul pandemiei!

Virusul nu are culoare politică, dar Prostia, Neputința și Lăcomia sunt vopsite în galben! Pentru a-și acoperi furturile, Guvernarea PNL lovește zi de zi în români.

Legea carantinei, trimisă de Guvern Parlamentului, este dovada supremă a batjocurii la adresa drepturilor și libertăților românilor. Ieri, la Cameră, am corectat o parte importantă a acesteia, eliminând zeci de nenorociri, dar descoperim alte orori juridice și o luăm acum de la capăt în Senat.

Le solicit prezența premierului și ministrului Justiției la dezbateri, față în față cu CSM, ONG-urile de apărare a drepturilor și libertăților cetățenești, medici și pacienți!

În niciun caz NU vom permite transformarea țării în lagăr medical!"

Preşedintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc a declarat că proiectul Guvernului referitor la carantină şi izolare va fi dezbătut de Comisia juridică ”atât timp cât va fi nevoie”, precizând că este necesar şi un aviz al CSM, dat fiind că este vorba şi despre proceduri judiciare. El a precizat că începând de sîmbătă va fi convocat plenul Senatului. 

„Ne dorim o dezbatere de calitate serioasă. E nevoie de această modificare de program. După cum ştiţi, dezbaterea nu s-a încheiat la acest proiect de lege”, a zis Cazanciuc.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a convocat o ședință CEX în care șefii județeni și conducerea centrală vor lua o decizie cu privire la legea carantinei și izolării. Dezbaterea va avea loc luni.


Record de cazuri

"Astăzi, din datele pe care le am, depăşim din nou recordul la numărul de cazuri noi şi la decese ne-am întors la o cifră destul de importantă - avem 24 de decese", a declarat Raed Arafat, la dezbaterile din Comisia juridică a Senatului pe proiectul privind carantinarea şi izolarea.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.