De două ori a încercat DNA să-i ridice imunitatea fostului ministru al Mediului, Laszlo Borbely, în 2012 și în 2015. De fiecare dată, parlamentarii majorității pesediste, plus UDMR, l-au protejat. În schimb, procesul presupușilor săi complici a mers mai departe, iar aceștia au fost condamnați.
Borbely a fost acuzat de DNA că, în calitate de ministru al Mediului, ar fi primit de la omul de afaceri Ioan Ciocan foloase necuvenite, constând în renovarea şi utilarea unui apartament, în valoare de 80.952 lei, pentru a-şi exercita influenţa asupra unor funcţionari din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române“ – instituţie aflată în coordonarea Ministerului Mediului - în vederea determinării acestora să favorizeze Lescaci Com SRL din Negreşti Oaş la diferite licitaţii organizate de „Apele Române“.
În noiembrie 2016, Szepessy Szabolcs, fost consilier al lui Laszlo Borbely în perioada în care politicianul a fost ministrul Mediului, a fost condamnat la doi ani şi şase luni cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă.
Afaceriştii Ioan Ciocan și Anton-Petre Molnar au fost condamnaţi la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru cumpărare de influenţă.
În martie 2017, după ce UDMR nu l-a mai menținut pe listele pentru Legislativ, Laszlo Borbely a fost numit consilier de stat în aparatul premierului Sorin Grindeanu, în fruntea Departamentului de Dezvoltare Durabilă, pe care-l conduce și acum, în guvernarea Cîțu.
Tot din 2017, Borbely face parte din consiliul de administrație al Radiocom.
El primește o pensie specială, în calitate de fost deputat, în valoare de 95.000 de lei, în 2019. Tot în acel an mai primea o pensie pe bază de contributivitate, de 46.000 de lei.
Salariul de la demnitar a fost, în 2019, de 116.000 de lei, iar indemnizația din CA-ul Radiocom de puțin peste 16.000 de lei.
În total, statul român îi plătea lui Laszlo Borbely, în 2019, circa 23.000 de lei pe lună.