Cătălin Drulă, acuzat de Răzvan Cuc că „a mințit” la audierile din Comisia parlamentară

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 19.10.2021 - 17:55
Senatorul PSD Răzvan Cuc l-a acuzat pe Cătălin Drulă că "a minţit". / Foto: digi24.ro

Senatorul PSD Răzvan Cuc l-a acuzat pe Cătălin Drulă că "a minţit" la audierile din Comisia parlamentară, atunci când a fost întrebat cine va plăti indemnizaţiile membrilor Consiliului de Administraţie al Autorităţii Aeronautice Române, demişi anul trecut.

SHARE

Fost ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, susţine că instanţa a decis că demiterile au fost ilegale şi că trebuie să i se plătească fiecărui membru şase indemnizaţii lunare.

"Propunerea de ministru al Transporturilor a minţit cu tupeu în faţa Comisiei parlamentare în faţa căreia s-a prezentat pentru audiere. (...) L-am întrebat despre demiterea Consiliului de Administraţie a Autorităţii Aeronautice Române R.A., unde membrii CA au fost demişi abuziv anul trecut.

Citește și: CJ Ilfov, condus de liberalul Thuma, contract de 125.000 de lei către firma lui Bogdan Chirieac

Justiţia din România a decis că demiterea este ilegal şi a dispus repunerea în drepturi a celor daţi afară. Mai mult, instanţa a dispus ca Autoritatea să plătească fiecărui membru demis abuziv 6 indemnizaţii lunare. Pentru că legea nu a fost respectată, l-am întrebat pe dl 'propunere' dacă va plăti domnia-sa aceste indemnizaţii.

Ştiţi ce a răspuns? Că oamenii daţi afară au pierdut în justiţie şi nu trebuie să primească niciun ban! Candidatul la demnitatea de ministru al Transporturilor a minţit cu neruşinare. Şi i-a minţit pe toţi parlamentarii din comisie, inclusiv pe cei din partidul care l-a propus", a afirmat parlamentarul de Neamţ Răzvan Cuc.

Citește și: Dosarul de trafic de copii Țăndărei: fapta s-a prescris, doi inculpați cer statului despăgubiri

El a prezentat, pe pagina sa de Facebook, documentele care, susţine el, dovedesc faptul că decizia instanţei este definitivă.

"Sigur, mai întâi a existat o hotărâre pe fond care a putut fi contestată. Dar la 13 mai 2021, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o decizie definitivă! Ministerul e bun de plată, ministrul a acţionat ilegal! Au trecut de atunci 5 luni! Documentele procesului sunt publice. Cei din Ministerul Transporturilor le ştiu foarte bine", a adăugat Cuc.

Cătălin Drulă a fost avizat pozitiv, marţi, pentru portofoliul de la Transporturi şi Infrastructură, de membrii comisiilor de specialitate ale Parlamentului, primind 12 voturi pentru, opt împotrivă şi şapte abţineri.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.