Cătălin Cîrstoiu a mers în vizită la spitalul Fundeni. Medicul atrage atenția asupra infrastructurii

DE Alin Crișan | Actualizat: 08.04.2024 - 16:29
Cătălin Cîrstoiu a mers în vizită la spitalul Fundeni. Medicul atrage atenția asupra infrastructurii - Foto: INQUAM Photos / Ovidiu Micsik

De Ziua Mondială a Sănătății, candidatul PSD-PNL a fost alături de pacienți. Cătălin Cîrstoiu a mers în vizită la spitalul Fundeni. Medicul atrage atenția asupra infrastructurii care asigură servicii medicale.

SHARE

Medicul și candidatul la Primăria Generală, Cătălin Cîrstoiu, aflat în vizită la Institutul Clinic Fundeni, a vorbit despre problemele și neajunsurile din spitalele bucureștene. Acesta propune o serie de soluții. 

Cătălin Cîrstoiu a mers în vizită la spitalul Fundeni. Medicul atrage atenția asupra infrastructurii

„Eu cred că primul lucru e să dezvoltăm o strategie integrată a serviciilor medicale, tocmai pentru a ne adresa pacienţilor. Ăsta e primul lucru pe care trebuie să-l facem. Şi, doi, cred că a venit vremea unei regândiri a ASSMB-ului, pentru că eu cred că trebuie să stimulăm toate spitalele astea care au nevoie de completarea schemei de personal, deci şi de stimularea suplimentară a specialiştilor din spitale. Dar, despre asta vom avea timp să vorbim, pentru că prima lansare publică a programului va fi pe Sănătate”, a afirmat Cîrstoiu. 

Acesta consideră necesară o infrastructură de sănătate foarte bine aşezată şi în concordanță cu necesitățile actuale ale sistemului de sănătate, ”pentru că e foarte important să respecţi standardele necesare unei infrastructuri care asigură servicii medicale, care găzduieşte oameni bolnavi.” 

Citește și: Alina Gorghiu, despre droguri, fugari și alegeri: ”Efortul statului e important pentru fiecare”

Legat de probleme punctuale, dar dese în spitale în ultimii ani, cum ar fi lipsa apei calde și a căldurii Cîrstoiu declară că o microcentrală dedicate ar rezolva aceste probleme.

”Şi la Fundeni ca şi la Universitar, din când în când vezi că mai rămâi fără apă caldă, fără căldură. În spital sunt oameni care au nevoie de condiţii. Mă bucur că agreăm împreună soluţia că o centrală, o microcentrală de trigenerare pentru platforma Fundeni, ca şi la Universitar, ar rezolva aceste probleme. Din păcate, o problemă care este fezabilă prin proiecte, printr-o viziune”, a explicat medicul.

În opinia sa, deviza Zilei Mondiale a Sănătăţii, ”Sănătatea mea, dreptul meu”, ”ar trebui să fie o deviză şi pentru noi, medicii, dar şi pentru pacienţi, pentru că ei sunt beneficiarii serviciilor noastre, dar şi pentru decidenţi”. 

Citește și: Bode le-a cerut liberalilor să trateze alegerile locale cu seriozitate. Ce zice despre prezidențiale

Medicul Cătălin Cîrstoiu și-a petrecut Ziua Mondială a Sănătății, printre pacienți. Acesta a postat un mesaj chiar din Camera de garda a Spitalului Universtitar: ”O duminică după-amiază obișnuită la Spitalul Universitar. Plin în camera de gardă ortopedie, plin în UPU și coadă de smurduri afară. De peste 25 de ani sunt aici pentru oameni, ca să-i facem bine. E timpul sǎ vindecăm şi Bucureştiul!”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te