Bode le-a cerut liberalilor să trateze alegerile locale cu seriozitate. Ce zice despre prezidențiale

DE Alin Crișan | 06.04.2024 - 13:37
Bode le-a cerut liberalilor să trateze alegerile locale cu seriozitate. Ce zice despre prezidențiale - Foto: INQUAM Photos/ Saul Pop

Lucian Bode a cerut membrilor PNL să trateze cu maximă responsabilitate şi seriozitate alegerile locale şi a precizat că având un scor bun la alegerile din 9 iunie PNL îşi poate propune câştigarea alegerilor prezidenţiale prin Nicolae Ciucă.

SHARE

Secretarul general al Partidului Naţional Liberal Lucian Bode a cerut membrilor PNL să trateze cu maximă responsabilitate şi seriozitate alegerile locale şi a precizat că având un scor bun la alegerile din 9 iunie PNL îşi poate propune câştigarea alegerilor prezidenţiale prin Nicolae Ciucă.

Bode le-a cerut liberalilor să trateze alegerile locale cu seriozitate. Ce zice despre prezidențiale

El a precizat că altfel va fi dificil pentru PNL chiar dacă partidul se va afla la guvernare, dar a menţionat că va fi vioara a doua la guvernarea 2024 – 2028.

Lucian Bode a fost prezent, sâmbătă, la şedinţa Colegiului Director Judeţean al PNL Vrancea.

“Anul 2024 va fi pentru întreaga suflare liberală anul în care trebuie să dovedim, la toate cele patru tipuri de alegeri, că suntem o forţă. 

Cred că vom obţine minim 17 mandate de europarlamentari, adică majoritatea voturilor românilor, deci vom avea această validare politică din partea românilor de a merge împreună mai departe. 

Cred că vom avea un scor bun la alegerile locale, un scor prin care să ne validăm majoritatea primarilor în funcţie, să câştigăm un număr semnificativ de primari, să avem o bază solidă prin votul politic la Consiliul Judeţean, ştiţi foarte bine că acolo se numără votul politic, numărul de mandate de consilieri judeţeni, astfel încât să putem să abordăm, din postura de a ne propune să câştigăm celelalte două alegeri, scrutinul prezidenţial din septembrie şi alegerile parlamentare din decembrie. Fără o bază solidă în alegerile locale acest lucru nu este cu putinţă”, a transmis Lucian Bode. 

El le-a transmis liberalilor că fiecare vot este important la alegerile locale. 

“De aceea, vă rog foarte mult, fiecare vot contează la alegerile locale. Baza Partidului Naţional Liberal este de 30%, am avut 34,5% în urmă cu patru ani, să ne menţinem la acest nivel de 30%, între 25 - 30%, după patru ani de guvernare, cu toate crizele, că n-am ratat nimic de la Al Doilea Război Mondial încoace: criză pandemică, criza energetică, criza economică şi acum această criză de securitate la graniţă, toate au fost gestionate de Partidul Naţional Liberal la guvernare.

Citește și: Ciucă: „Chestiunea aceasta că mă duc la PSD, că îmi dă nu ştiu ce, e absolut falsă”

Şi cu toate acestea suntem, între 25 şi 30%, în absolut toate sondajele pe vot politic la alegerile locale”, a precizat Lucian Bode.

Secretarul general le-a cerut liberalilor să trateze cu maximă responsabilitate alegerile locale. 

“Vă rog încă o dată! Trataţi cu maximă responsabilitate, seriozitate, determinare alegerile locale, pentru că atunci ne putem propune ceea ce cred că este absolut necesar şi fără de care nu putem vorbi de o guvernare liberală serioasă pentru următorii patru ani, cu sprijin consistent şi anume aceea de a câştiga în septembrie funcţia de preşedinte al României, prin preşedintele Partidului Naţional Liberal Nicolae Ciucă.

Altfel, va fi foarte dificil pentru PNL. Va fi un partid la guvernare, pentru că aceasta este construcţia astăzi şi alta nu rezultă din orice calcul am face, dar va fi vioara a doua şi nu cred că vrem să fim vioara a doua la guvernare din 2024 până în 2028”, a mai declarat Lucian Bode.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te