Cadariu, viitor deputat PSD. Partidul i-a cerut demisia, în 2016. Ciolacu: a fost o intenție

DE Petre Bădică | Actualizat: 21.10.2020 - 12:47
Cadariu - Dâncu, echipa de „vis” a PSD de la Cluj / voceaclujului.ro

Patriciu Achimaș-Cadariu va ajunge deputat PSD de Cluj. În 2016, când Achimaș Cadariu era ministru al Sănătății, PSD îi cerea demisia și considera că este incompetent.

SHARE

PSD Cluj a validat, săptămâna aceasta, listele de candidați pentru alegerile parlamentare

La Senat, lista este deschisă de Vasile Dâncu. Patriciu Achimaș-Cadariu deschide lista candidaților PSD Cluj pentru Camera Deputaților.

PSD s-a aflat „la cuțite” cu Achimaș-Cadariu în 2016

Achimaș-Cadariu a făcut parte din guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș. El a ocupat funcția de ministru al Sănătății.

În primăvara 2016, PSD a anunțat că va depune o moțiune simplă împotriva lui cadariu. Draftul a fost scris de Nicolae Bănicioiu.

"Sănătatea nu este o joacă, domnule ministru (Achimaș-Cadariu n.red.), ci un lucru fundamental pentru România! Până nu este prea târziu, faceți un gest de onoare și plecați, copiii noștri merită un sistem medical care să intervină la timp, merită implicare totală, ceea ce dumneavoastră ați arătat că vă lipsește cu desăvârșire! Ajunge cu experimentele, cu diletantismul și nepăsarea, spre binele copiilor noștri…

Guvernul tehnocrat este puternic virusat! Si frustrat! Si nevaccinat!  (...) Grupul parlamentar PSD care a efectuat analize locale si nationale, parlamentari social-democrati, reprezentanti ai comunitatilor Romaniei, considera sanatatea alaturi de educatie intre prioritatile pe care fiecare roman le considera importante.

Balbele din sistem nu trebuie sa mai bage copii in mormant!", sustin initiatorii”, se arăta în textul moțiunii PSD împotriva lui Achimaș Cadariu.

Moțiunea s-a numit „Guvernul tehnocrat este puternic virusat! Şi frustrat! Şi nevaccinat!"

Moțiunea nu a mai ajuns la vot, Achimaș-Cadariu demisionând în primăvara anului 2016.

L-am întrebat pe Marcel Ciolacu:

„Cum comentați faptul că, în martie 2016, PSD a redactat o moțiune de cenzură împotriva ministrului de atunci al Sănătății Achimaș Cadariu care acum este pe loc eligibil pentru  deputați?”.

Marcel Ciolacu: „Să răspund la o intenție din 2016?”

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.