Băsescu: Ponta, Tăriceanu și Hunor, o liotă de profitori politici care a trecut la șantaj

DE Alexandru Pop | Actualizat: 17.10.2019 - 10:20

Traian Băsescu, președintele de onoare al PMP, a declarat că Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu și Kelemen Hunor, liderii Pro România, ALDE și UDMR, sunt ”o liotă de profitori ai politicii” care a trecut de la negocieri la "șantaj", potrivit Mediafax.

SHARE

"N-au niciun interes să aibă un PMP care n-a făcut nici compromisuri pentru alegeri, nici nu s-a dus cu căciula în mână să se lipească de partide mai mari ca să intre în Parlament. Nu mă surprinde abordarea lor, pentru că nici măcar nu au o logică. Eu nu mai sunt în conducerea PMP-ului, am predat-o. După cum vedeți, PMP vine cu o garnitură în această campanie pe care nu o are niciunul dintre partidele conduse de Ponta, Tăriceanu și Kelemen Hunor. Interesul PMP-ului este să răspundă, dacă este chemat, unui imperativ major al țării, să existe un guvern. Pe mine mă surprinde, cum liota asta cu profitori ai politicii, cu Ponta, Tăriceanu și Hunor au uitat că înainte de căderea Guvernului Dăncilă vorbeau și de instalarea unui nou guvern. În momentul de față au trecut să facă ce știu ei mai bine, șantaj", a declarat, la Digi24, Traian Băsescu.

"Asta nu le va spăla nimeni pentru că sunt responsabili de faptul că România nu are un guvern. Ei cu gura lor au susținut ideea președintelui Iohannis și a lui Ludovic Orban pentru o moțiune de cenzură care să îndepărteze Guvernul Dăncilă, pe bună dreptate, iar acum au trecut la tot soiul de condiții și condiționalități. Oare de ce nu au spus că nu au nevoie de cele 18 voturi ale PMP înainte de votul la moțiune, spre exemplu?", a adăugat Băsescu.

De asemenea, fostul președinte, actual europarlamentar PMP, a mai spus că "dacă oamenii ar avea caracter și mă refer la cei trei pe care i-am nominalizat înainte, ar trebui să treacă (Guvernul-n.red.), pentru că nimic nu justifică renunțarea la a fi partener și la instalarea noului Guvern, nu numai la dărâmarea vechiului guvern. Împreună au participat la o trimitere în criză politică a României. Trebuie să aibă minimă responsabilitate. Nu au nicio justificare să pună tot soiul de condiții lui Ludovic Orban. Oamenii aceștia au obținut ceva. Fiecare a avut interesul lui. Spre exemplu, Ponta a avut interesul să fie jucător între Pro România și un PSD cu guvernul căzut. Călin Popescu Tăriceanu a avut interesul comun cu al lui Ponta de a o slăbi pe Dăncilă ca să poată să își propulseze candidatul, pe Mircea Diaconu către prezidențiale. Kelemen Hunor, nesatisfăcut de faptul că după plecarea lui Dragnea, doamna Dăncilă nu a mai răspuns angajamentelor lui Dragnea cu privire la autonomie și ce mai bat câmpii liderii UDMR, de asemenea s-a răcorit pe Dăncilă votând căderea, dar începând un nou șantaj la construcția noului guvern".

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -