Băsescu cheamă la referendum: ”Românii au şansa să demonstreze că sunt deasupra vremurilor”

DE Alexandru Pop | Actualizat: 26.04.2019 - 13:31
Traian Băsescu Foto: Inquam Photos / George Calin

Fostul preşedinte Traian Băsescu înseamnă, pe pagina sa de Facebook, la o participare mare la referedumul pentru Justiție și susține că ”românii au şansa să demonstreze că sunt deasupra vremurilor”.

SHARE

”Validarea referendumului ar fi semnalul şi garanţia că România nu va abandona principiile statului de drept şi că Justiţia va rămâne independentă”, a scris Băsescu. În opinia sa, ”întrebările nu sunt nici cele mai inspirate şi nici cele mai clare”, dar participarea la acest referendum este ”vitală pentru re-credibilizarea României”.

”Românii au şansa să demonstreze că sunt deasupra vremurilor. Există momente, ce-i drept foarte rare, când popoarele trebuie să fie deasupra elitelor politice pentru a-şi salva ţara. Din păcate, alianţa PSD-ALDE-UDMR a adus ţara la cel mai scăzut nivel de credibilitate de la intrarea în Uniunea Europeană şi până acum. Cu o guvernare orientată strict pe salvarea lui Dragnea şi a acoliţilor săi infractori, România a fost decredibilizată, fiind în pragul aplicării Articolului 7 din Tratatul de la Lisabona, ca semnal puternic pentru alterarea valorilor statului de drept, prin decizii destinate a pune Justiţia sub controlul guvernanţilor”, apreciază fostul președinte.

În opinia sa, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Kelemen Hunor ”trebuie să primească fără menajamente, direct de la români, mesajul de respingere a unei politici făcute în favoarea unor găşti corupte şi nu în favoarea românilor aşa cum au jurat la investire”.

”O bună participare care să ducă la validarea referendumului ar fi semnalul dar şi garanţia că România nu va abandona principiile statului de drept şi că Justiţia va rămâne independentă. Este momentul ca românii să demonstreze prin participarea la referendum, că sunt parte a setului de valori occidentale şi nu nişte toleraţi în selectele cluburi politice care sunt NATO şi Uniunea Europeană. Românii au şansa să demonstreze, că atunci când politicieni derapează, au forţa de a-şi asuma responsabilitatea corectării derapajelor unei puteri politice corupte şi imorale”, a mai punctat Băsescu.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -