Barna: USRPLUS nu va participa la ședința de Guvern de la ora 19.00

DE Alexandru Pop | 01.09.2021 - 18:52
Barna: USRPLUS nu va participa la ședința de Guvern de la ora 19.00/FOTO: Facebook/Dan Barna

USRPLUS a decis că nu va participa la şedinţa de guvern de la ora 19.00, a anunţat copreşedintele formaţiunii, vicepremierul Dan Barna. El a spus că USRPLUS a decis convocarea unei şedinţe a coaliţiei de guvernare pentru joi, de la ora 10.00.

SHARE

"Evenimentele politice din şedinţa de guvern şi declaraţiile care au urmat arată cât de important este un astfel de program pentru România şi cât de importantă este, în egală măsură, funcţionarea acestei coaliţii. Fapt pentru care am discutat cu colegii din conducerea partidului şi am decis să nu participăm în această seară la şedinţa de guvern prevăzută la ora 19,00 şi să convocăm mâine dimineaţă, la ora 10.00, o şedinţă a coaliţiei, pentru că trebuie să luăm o decizie şi despre acest program ("Anghel Saligny" - n.r.) şi despre modalitatea în care putem să mergem mai departe. În acest context, şedinţa coaliţiei de mâine dimineaţă va fi cea care va defini cum vom proceda în continuare, în această seară urmând să avem, bineînţeles, o şedinţă a Biroului Naţional", a afirmat Barna la Parlament.

Barna a susţinut că pentru Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny" este nevoie de o aprobare în coaliţie.

Citește și: Britanicii, după retragerea SUA: „Suntem gata să lansăm atacuri împotriva ISIS-K”

"PNDL 3 nu este un program egal cu cel al steagului judeţului Covasna, celălalt subiect de pe lista suplimentară, e un program în care vorbim de 50 de miliarde din avuţia României, este un program care are nevoie de o susţinere şi de un acord în cadrul coaliţiei. Orice alt subiect este o chestiune de declaraţii politice", a adăugat Dan Barna.

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a menţionat că proiectul "Anghel Saligny" nu a fost avizat în coaliţie.

"La şedinţa coaliţiei - şi aici pot să confirme şi ceilalţi colegi care fac parte din coaliţie -, noi am discutat despre mai multe proiecte legislative şi obiective pe care le avem în programul de guvernare. Am stabilit o ordine de priorităţi, nu a fost avizat în şedinţa de coaliţie acest proiect al programului "Anghel Saligny" şi, de aceea, am fost surprinşi să aflăm că el apare pe ordinea de zi a şedinţei de guvern fără să fi avut avizul şedinţei de coaliţie. Deci, din punctul nostru de vedere, modalitatea cea mai sănătoasă de a continua lucrurile cu încredere unii în ceilalţi este să ne întoarcem la şedinţă de coaliţie şi să avem acolo o discuţie legat de cum continuăm, dar sper ca toată lumea să se ţină de ceea ce decidem sau nu decidem în şedinţele de coaliţie", a afirmat Cioloş.

Citește și: Interlopul Mircea Nebunu către Bebino: 50 de ani să-ți dea ăștia, sclavule. Tu i-ai legat pe toți

Legat de varianta în care şedinţa de guvern se va ţine fără miniştrii USR PLUS, Cioloş a spus: "Noi vom avea o şedinţă a Biroului Naţional. Dacă premierul decide să ţină şedinţa de guvern fără miniştrii USR PLUS, asta înseamnă că ţine o şedinţă de guvern cu participarea a două partide din coaliţie, pentru că acest guvern e format din trei partide, nu e un guvern pe persoană fizică al cuiva".

El a adăugat că nu crede că premierul poate să facă acest lucru.

"Eu nu cred că poate să facă, dar până la urmă, premierul are o anumită decizie, dânsul decide, Dacă o face, noi vom avea o şedinţă a Biroului Naţional în această seară, în care vom decide care este mandatul cu care mergem mâine la coaliţie", a mai spus Cioloş.

Şedinţa de guvern care ar fi trebuit să aibă loc în prima parte a zilei a fost suspendată pentru ora 19.00.

Premierul Florin Cîţu ar fi dorit să introducă pe ordinea de zi suplimentară Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", care însă nu are toate avizele necesare, conform unor surse.

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, a afirmat atunci că ceea ce s-a întâmplat la şedinţă a reprezentat "o încălcare a actului adiţional al protocolului de guvernare semnat în coaliţie".

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te