Barna, în 2017, când Dragnea a dat jos guvernul Grindeanu: O reglare de conturi între două găşti

DE Mircea Marian | Actualizat: 02.09.2021 - 14:16
Foto: Facebook

În 21 iunie 2017, când s-a dezbătut moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva guvernului Grindeanu, USR a ieșit din sală, refuzând să voteze. Dan Barna a prezwentat poziția USR, arătând că este o reglare de conturi între găști.

SHARE

„Aşa cum am anunţat public, Uniunea Salvaţi România nu va lua parte la votul pentru moţiunea de cenzură iniţiată de PSD - ALDE împotriva propriului Guvern. Considerăm că ceea ce se întâmplă astăzi, în Parlamentul României, este mai degrabă o reglare de conturi între două găşti din cartierul politicii româneşti şi noi nu vrem să girăm, prin votul nostru, niciuna din aceste grupări într-o moţiune care nu are nicio legătură cu cetăţenii României. Această moţiune este expresia neechivocă a eşecului guvernării PSD - ALDE, nu doar a Guvernului Grindeanu. Ținem minte cu toţii acele imagini în care Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu îl duceau de mânuţă pe Sorin Grindeanu pe holurile Guvernului, aşa cum duc părinţii copiii în prima zi de şcoală. Atunci, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu au ţinut să arate naţiunii cine este responsabil sau, să zic, iresponsabil de guvernarea şi de ceea ce s-a întâmplat în lunile următoare.

Citește și: Miniștrii USR evită să-l atace pe Cîțu: tăcere pe Facebook, Teleman scrie că este „bine intenționat”

Astăzi, considerăm că trebuie să-şi asume singuri acest eşec, în aceeaşi măsură cu Sorin Grindeanu.

Realitatea este că PSD şi ALDE au câştigat alegerile cu un program de guvernare mincinos, care s-a dovedit mincinos după doar şase luni. Şi spun asta, pentru că este rezultatul la care s-a ajuns prin exact celebra analiză pe care domnul Liviu Dragnea ne-a prezentat-o, din care a rezultat că, în şase luni, s-a realizat doar 13% din programul de guvernare. Asta este tot ce au putut să facă cei mai buni oameni din PSD şi ALDE, pe care chiar dumneavoastră i-aţi propus cetăţenilor.

Realitatea este mult mai simplă, fie acesta a fost cel mai bun guvern pe care PSD şi ALDE l-au avut de oferit României şi doar a putut... doar atât a putut să facă, 13%, fie PSD şi ALDE şi-au bătut joc de milioanele de voturi pe care le-au primit de la oameni şi au numit un guvern de incompetenţi şi nevolnici pe care să-l poată da jos atunci când Liviu Dragnea şi-ar dori.

Indiferent care este varianta corectă, rezultatul este că după şase luni avem doar 13% din program realizat.

Citește și: Cum a căzut interlopul Dorel Chiroaica, membru marcant al grupării Garda de Fier

Aţi promis în primele şase luni că veţi face, în primele luni de guvernare, o magie economică nemaivăzută: şi majorări de salarii, şi reduceri de taxe. Ce a urmat a fost o listă lungă de erori, bâlbâieli, hotărâri de guvern luate pe picior, fără nicio fundamentare, afectând grav echilibrele economice şi bugetare. În loc de reduceri de taxe, aţi început printr-o taxare mai mare exact a celor care munceau şi câştigau mai mult prin eliminarea plafonării contribuţiilor sociale şi de sănătate, lovind în angajaţii performanţi şi oneşti din industriile creative”, a spus Barna. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te