"Este absolut regretabil ceea ce s-a întâmplat astăzi la Comisia juridică. Dezaprob cu tărie un asemenea comportament. Senatul României este o instituţie care impune respect, este o instituţie ce trebuie respectată, iar parlamentarii sunt primii care trebuie să respecte legile ţării. Nu este nimeni mai presus de lege, cu atât mai mult parlamentarii. Regulamentul Senatului prevede câteva sancţiuni, dar într-un registru care ţine cont de un comportament civilizat. (...) Sancţiunile sunt de natura avertismentului, chemarea la o discuţie. Avem însă, la Camera Deputaţilor, un proiect iniţiat de USR PLUS, care prevede reducerea indemnizaţiei până la salariul minim pe economie pentru un comportament care merge dincolo de statutul unui parlamentar. Să sperăm că acest proiect va deveni lege şi atunci vom avea mai multe instrumente", a afirmat Anca Dragu.
Citește și: Minciuna Andreei Moldovan, demontată de Voiculescu: când a aflat ministrul de incidentul de la Babeș
Marţi, Comisia juridică a Senatului a fost pusă în imposibilitatea de a ţine şedinţa în care să analizeze comportamentul Dianei Şoşoacă, conform solicitării Biroului permanent, care a dat curs unei cereri a Grupului parlamentar PNL, după cum a declarat preşedintele acestei comisii, Iulia Scântei. Comisia juridică a suspendat dezbaterea sesizării grupului PNL prin care se solicita analizarea "derapajelor" de comportament ale senatoarei.
Diana Şoşoacă s-a prezentat la şedinţa comisiei. La intrare, preşedintele Comisiei juridice, Iulia Scântei, a încercat să o oprească, pentru că "poartă o mască (de protecţie sanitară) neconformă". Şoşoacă a intrat în sală, de două ori, în pofida acestui avertisment. Ea şi-a manifestat îndelung nemulţumirea, atât în comisie, cât şi la uşa sălii de şedinţă, vizavi de obligaţia de a purta o mască "ce nu o apără de virus".