„Amabilități” PSD–PNL: „Ceaușescu s-a reîncarnat”, „Să-şi caute gradul de absorbţie cu lupa”

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 27.10.2024 - 09:23
„Amabilități” PSD–PNL: „Ceaușescu s-a reîncarnat”, „Să-şi caute gradul de absorbţie cu lupa” - Foto: colaj NW
„Amabilități” PSD–PNL: „Ceaușescu s-a reîncarnat”, „Să-şi caute gradul de absorbţie cu lupa” - Foto: colaj NW

Ideea mutării Guvernului lângă Parlament a generat un nou schimb electoral de „amabilități” PSD-PNL. După ce pesedistul Adrian Câciu a apreciat că „Ceaușescu s-a reîncarnat”, liberalul Florin Roman l-a trimis „Să-şi caute gradul de absorbţie cu lupa”.

SHARE

Prezentarea viziunii candidatului PNL pentru funcţia de preşedinte al României, Nicolae Ciucă, în ceea ce privește resistematizarea Bucureștiului, în principal mutarea Guvernului lângă Palatul Parlamentului, în prezenţa primarului general Nicuşor Dan, a generat noi atacuri între PSD și PNL.

Citește și: Nicolae Ciucă și Nicușor Dan au prezentat viziunea comună pentru București

„Amabilități” PSD–PNL: „Ceaușescu s-a reîncarnat”, „Să-şi caute gradul de absorbţie cu lupa”

Ministrul PSD al Investițiilor și Proiectelor Europene Adrian Câciu a scris pe Facebook că „Ceaușescu s-a reîncarnat! Bolșevismul galben este pe val!

Nu credeam să mai aud vreodată ideile lui Ceaușescu despre sistematizarea Bucureștiului.

Nu credeam că, la 35 de ani de la Revoluție, vine cineva și spune:"... gata, mutam guvernul aici langa Casa Poporului, facem, dregem, sistematizam...", de fapt îi dăm dreptate dictatorului Ceaușescu!

Azi am fost contrazis de realitate!

Îl bănuiam pe om, dar nu credeam că poate ajunge așa de transparent...

Nu mă miră prea tare să văd aceasta abordare la domnul Ciucă pentru că, până la urmă, dânsul, la Revolutie, avea grijă să ne identifice pe noi, cei care vroiam să dărâmăm dictatura lui Ceaușescu, în loc să iasă și să darâme regimul.

Citește și: Începe campania electorală pentru turul I al alegerilor prezidențiale. Ce reguli trebuie respectate

A spus-o cu gurita lui de militar.

Dar, hai, gata cu tâmpeniile!

Nu poti să vorbesti toata ziua de liberalism si de distrugerea centurilor roșii, ieri să-l pupi pe Brătianu, azi pe Ceaușescu, nu poti să-i faci pe altii bolsevici, sa te pretinzi om de dreapta iar apoi să vii astăzi și să validezi visul lui Ceausescu care vroia tot guvernul, toate institutiile sa fie stranse langa Casa Poporului (actual Palat al Parlamentului, dar am păstrat titulatura din comunism, că poate își aduc aminte si ipocritii de dreapta!). E ceva haos în gândire sau în personalitate dacă te comporți așa (...)”. 

Deputatul PNL Florin Roman i-a dat imediat replica ministrului PSD al Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, după ce acesta i-a ironizat planul lui Nicolae Ciucă şi al lui Nicuşor Dan pentru Bucureşti.

”În loc să dea din mâini despre Bucureşti şi urbanism, domnul Câciu mai bine s-ar ocupa de ministerul pe care s-a pus praful de un an jumate de când îl conduce.

Să se apuce să-şi caute gradul de absorbţie, cu lupa, dacă altfel nu-l găseşte, şi să explice de ce nu se vede nimic în mandatul dumnealui”, a scris Florin Roman pe Facebook.

Liberalul apreciat și că ”pe Adrian Câciu îl depăşesc până şi subiectele care ţin de ministerul lui, dar scapă pe Facebook să-şi dea cu părerea despre nave spaţiale”.

”Scapă el sau îi scriu alţii, pentru ca domnul Câciu se pricepe la politici şi politică la fel de mult cum se pricepe Marcel Ciolacu la limba engleză”, a mai spus deputatul Florin Roman.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te