Alexe (PNL) susține că nu a intervenit în angajările la Romsilva, în ciuda înregistrărilor

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.04.2021 - 13:30
Costel Alexe, șeful CJ Iași. Sursa imagine: Facebook

Costel Alexe, actual șef al CJ Iași și ex-ministru PNL al Mediului, a susținut că, în calitate de ministru "nu am avut astfel de intervenţii" în ceea ce privește angajările de la Romsilva.

SHARE

"Ministerul Mediului nu are atribut să intervină în angajările făcute la Romsilva sau alte entităţi. Romsilva este o regie autonomă cu reguli clare în ceea ce priveşte angajarea sau înlocuirea unor directori cu o specificitate anume. Ca ministru nu am avut astfel de intervenţii. Şi după difuzarea materialului (articolului Recorder – n.r.) lucrurile sunt neclare, pentru că acolo avem o incursiune de insinuări şi rupturi din context. Îi asigur pe cetăţenii României că la Ministerul Mediului altele sunt atribuţiile ministrului şi, evident, nu politica de cadre", a susținut Costel Alexe, citat de news.ro .

Întrebat dacă fostul secretar de stat Gelu Puiu îl informa atunci când diverse funcţii din judeţe erau eliberate, Costel Alexe a negat acest lucru.

Citește și: Gelu Puiu, secretar de stat la Mediu, a demisionat după dezvăluiri privind șantajarea unor pădurari 

"Aveam discuţii cu secretarii de stat privind tot ce înseamnă activitatea ministerului, mai ales atunci când erau plângeri sau sesizări ale unor instituţii sau cetăţeni ai României", a spus fostul ministru al Mediului, Costel Alexe.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că secretarul de stat Gelu Puiu de la Ministerul Mediului a demisionat şi că i-a acceptat demisia.

Recorder a difuzat mai multe înregistrări în care Gelu Puiu afirma că a schimbat peste 20 de şefi de direcţii silvice din toată ţara după ce îi ameninţa cu o serie de controale în urma cărora sigur vor fi descoperite nereguli. Gelu Puiu a fost numit secretar de stat în decembrie 2019, de fostul ministru al Mediului Costel Alexe. 

Actualul șef al CJ Iași, Costel Alexe, este urmărit penal de DNA pentru o mită de peste 100.000 de lei, în produse din tablă.

Citește și: Șeful CJ Iași, cercetat de DNA pentru șpaga în tablă, nu crede că ar trebui să se suspende 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.