Gelu Puiu, secretar de stat la Mediu, a demisionat după dezvăluiri privind șantajarea unor pădurari

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 20.04.2021 - 15:23
Gelu Puiu, secretar de stat la Mediu, a demisionat după dezvăluiri privind șantajarea unor pădurari. Foto Ministerul Mediului

Secretarul de stat Gelu Puiu ar fi pus la cale o campanie de schimbare din funcție a unor șefi de ocoluri silvice, împreună cu actualul președinte al Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, fost ministru al Mediului.

SHARE

​Secretarul de stat din Ministerul Mediului Gelu Puiu (PNL) și-a înaintat demisia, după ce site-ul Recorder a publicat mai multe înregistrări audio din care reiese că mai mulți șefi de direcții silvice din întreaga țară au fost schimbați din funcție în urma unei campanii de șantaj coordonate de la vârful Ministerului Mediului.

Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu, care a precizat că a acceptat demisia. 

Recorder a intrat în posesia unor înregistrări care arată că acesta s-a lăudat în fața apropiaților că a schimbat peste 20 de directori din sistemul silvic prin șantaj.

Citește și: Deputatul Ghiță lovește din nou: Transilvania, pierdută integral fiindcă ungurii cumpără pășunile

Potrivit înregistrărilor, mai mulți șefi de direcții silvice din întreaga țară au fost schimbați din funcție în urma unei campanii de șantaj.

Campania ar fi fost coordonată de Gelu Puiu, care îi raporta fostului ministrul al Mediului Costel Alexe, acum președinte al Consiliului Județean Iași, care se interesa dacă funcțiile din țară au fost eliberate.

Anterior demisiei, senatorul USR PLUS de Iași Marius Bodea, membru al Comisiei pentru Ape și Păduri din Senatul României, a cerut oficial demiterea imediată a secretarului de stat Gelu Puiu și trimiterea Corpului de Control al Primului-Ministru la Ministerul Mediului pentru a ancheta mandatul de Ministru al lui Costel Alexe.

Citește și: Cristi Borcea recunoaște: „Am patru copii concepuți în detenție. Nu am fost la camera nupțială”

„Mafie la stat, patronată de la cel mai înalt nivel de fostul ministru Alexe și de secretarul de stat Gelu Puiu, Dumnezeul silvic al PNL-ului.

În timp ce noi ne zbăteam ca peștele pe uscat pentru că se tăiau în stare de urgență și stare de alertă cu barbarie pădurile României, la Minister problema era ca pilele de partid să primească posturi grase fără nici o competență reală în domeniul silvic”, a scris senatorul Marius Bodea.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.