Acuzații de fraudă masivă la alegerile USR Diaspora. Noul președinte, un personaj obscur

DE Valentin Mirică | Actualizat: 19.04.2021 - 14:25
Acuzații de fraudă masivă la alegerile USR Diaspora, câștigate de Dan Enache Foto: Facebook Dan Enache

Acuzații de fraudă masivă la alegerile USR Diaspora: un grup de membri ai organizației susțin că echipa lui Dan Barna a folosit metoda Autobuzul, cu zeci de membri noi, înscriși în ultima clipă, și excluderea altora.

SHARE

Emanuel Stoica, membru al USR și fost olimpic internațional la matematică, doctor în matematică la MIT, scrie, pe grupul Tribuna USR PLUS, că a avut loc o “fraudă masivă“.

“Circa un sfert din membrii cu drept de vot ai filialei Diaspora au fost admiși în ultimele 35 de zile, special pentru aceste alegeri. Aproape toți sunt rude, prieteni ai biroului revocat împreună cu familiile lor. Într-o singură lună au fost admise mai multe familii decât au existat vreodată în filială în patru ani de existență“, scrie matematicianul.

Acuzații de fraudă masivă la alegerile USR Diaspora

El arată că din 8 martie în aprilie au intrat în USR Diaspora 260 de persoane, respectiv 60 de familii. 

Pe de altă parte, peste 900 de mebri au fost suspendați pentru neplata cotizației - “record absolut“, scrie Stoica. 

Citește și: Comisia Juridică din Senat și-a suspendat ședința în care analiza derapajele lui Șoșoacă

În august 2020, Emanuel Stoica, președinte USR Diaspora, a fost suspendat 12 luni, în urma unei decizii luate în Biroul Național al formațiunii.

“Așa cum și mâine, sau in una două săptămâni cel târziu, va fi executat și Emanuel Stoica, președintele filialei Diaspora, tot fiindcă nu face parte din tabăra potrivită. Așa cum au mai tot fost și vor mai tot fi executați oameni care au contribuit masiv la creșterea și dezvoltarea organizației de pe la începuturi”, a scris Benga, pe Facebook, în august 2020, înainte de ședința Biroului Național.

Noul președinte al USR Diaspora, Dan Enache, a făcut facultatea la Craiova și trăiește în Elveția. Alte informații despre el nu figurează pe contul său de Facebook. 

Stoica l-a acuzat pe Enache, tot pe grupul Tribuna USR PLUS, că a adus în filială, împreună cu Renew Europe, sute de rude și angajați. Pe de altă parte, doi lideri ai acestei structuri ar fi fpst excluși pentru delict de opinie. 

Vlad Teohari, a cărui candidatură la alegerile parlamentare a fost invalidată de către USR, scrie că, acum, USR Diaspora este “roșie“. 

Citește și: Videochatista cu sparanghel anti-mască, faliment: datorii de zeci de mii de lei, credit Prima casă

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.