2020: Activitate Carmen Dan, în Senat: Șapte de „Bună ziua”, trei „Mulțumesc”, un „Hristos a Înviat”

DE Petre Bădică | Actualizat: 20.05.2020 - 17:50

Au mai trecut șase luni din mandatul de senator a lui Carmen Dan, iar leafa de câteva mii de euro pe lună merge unsă. Asta, deși fostul ministru de Interne nu este capabil de vreo inițiativă în cel mai important for al țării.

SHARE

Carmen Dan a fost unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea. A fost doi ani și jumătate ministru de Interne, rezistând premierilor impuși de Livu Dragnea.

În iunie 2019, după ce Dragnea luase calea pușcăriei, premierul Viorica Dăncilă a decis să o îndepărteze din funcție. Carmen Dan devenise un balast de imagine pentru partid, după ce a coordonat intervenția brutală a jandarmeriei din 10 august 2018.

Carmen Dan a revenit în funcția de senator unde s-a remarcat printr-o totală lipsă de implicare. Are activitate parlamentară zero pe linie în ceea ce privește declarațiile politice, întrebările, interpelările.

Are 15 „luări de cuvânt în plen”, dintre care 8 anul acesta. Niciuna din ele nu depășește 20 de cuvinte. Carmen Dan a deschis gura doar pentru a anunța cum votează.

A schimbat doar modul în care a dat bună ziua, cum a mulțumit și, ca noutate, a adăugat o urare de sfintele sărbători.

Pe 5 mai 2020 a spus:

„Bună ziua!

Sunt senator Dan Carmen Daniela, pentru toate proiectele înscrise pe ordinea de zi a plenului de astăzi votul meu este pentru”.

Pe 29 aprilie a spus: 

„Bună ziua, votul pentru este pentru raportul de respingere a acestei inițiative”

Pe 28 aprilie 2020 a spus:

„Mulțumesc.

La punctul 1 al ordinii de zi votul meu este de abținere, pentru toate celelalte puncte înscrise pe ordinea de zi votez pentru”.

Pe 23 aprilie a spus:

„Bună ziua și Hristos a înviat!

Sunt senator Dan Carmen Daniela și votul meu pentru toate cele patru puncte înscrise pe ordinea de zi este pentru”.

Pentru că senatorii nu au nicio responsabilitate cuantificabilă în fișa postului, Carmen Dam a trecut, lunar, pe la casierie. Valoarea exacta a veniturile nu o putem ști la acest moment când Carmen Dan nu are, încă, depusă declarația de avere.

Prin comparație, colegul ei senatorul Tit Brăiloiu a încasat în 2018 suma de 140.000 de lei, pe lună fiind vorba de 2.400 de euro.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.