133 parlamentari PSD vor să abroge recursul compensatoriu pe care tot ei l-au votat în 2017

DE Petre Bădică | Actualizat: 03.12.2019 - 12:54

În primăvara anului 2017, proiectul legii compensatorii a trecut de Camera Deputaților cu votul a 133 deputați PSD, 17 – UDMR, 13 – ALDE și unu de la PNL. Au votat împotrivă 55 parlamentari PNL și 26 de la USR.

SHARE

Parlamentarii PSD care au votat legea recursului compensatoriu se pregătesc să voteze, mâine, împotriva lui. PSD, care a girat și votat, recursul compensatoriu, a introdus, pe ordinea de zi, abrogarea acestuia.

Ce prevede Recursul, varianta PSD

Potrivit unei analize USR, tripleta PSD-ALDE-UDMR, la Camera Deputaților, după votul de la Senat, prin adăugarea a 43 de amendamente:

1) PSD a propus dublarea numărului de zile acordate pentru detenție în condiții improprii de la 3 la 6, fără niciun studiu de impact referitor la numărul de deținuți care ar fi urmat să fie eliberați în baza acestei legi.

2) La Camera Deputaților, pe lângă situația cazării într-o celulă care asigură o suprafață egală sau mai mică de 4 m.p./deținut, PSD a introdus 5 situații noi pentru recursul compensatoriu, respectiv lipsa accesului la activități în aer liber, lipsa accesului la lumină naturală sau aer suficient ori disponibilitatea de ventilație, lipsa temperaturii adecvate a camerei, lipsa posibilității de a folosi toaleta în privat și de a se respecta normele sanitare de bază precum și a cerințelor de igienă, precum și existența infiltrațiilor, igrasiei și mucegaiului în pereții camerelor de detenție.

3) Şi, foarte important, în loc să se verifice, de la caz la caz, fiecare celulă în care au stat infractorii, PSD a “extins” verificarea la tot penitenciarul. Practic, dacă într-o singură celulă dintr-un penitenciar există igrasie, toți deținuții vor putea ieși mai repede pentru condiții improprii.

4) A fost crescut numărul de zile considerate ca fiind executate pe baza muncii neremunerate prestate în detenție.

Parlamentarul PNL Florin Roman (PNL) a spus că peste 7.000 de violatori, criminali și tâlhari au fost eliberați grație legii recursului compensatoriu. Unii au recidivat.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -