Vlad Voiculescu, învins de dorința de a avea mereu dreptate

DE Petre Bădică | Actualizat: 20.04.2021 - 20:43

A trecut numai o săptămână de la ultimul text de opinie în care susțineam că „spre binele elevilor, fie Vlad Voiculescu, fie Sorin Cîmpeanu trebuie să plece din guvern”. Cum de a picat Voiculescu?

SHARE

Spuneam că unul din cei doi miniștri trebuie să plece în contextul în care, cel mai târziu în toamnă, România se va afla  în fața unei uriașe provocări: vaccinarea elevilor care au împlinit  vârsta de 12 ani. Până în toamnă Pfizer va termina studiul privind efectele (adverse) ale admnistrării vaccinului pentru această grupă de vârstă. Israel a vaccinat, deja, copiii cu vârste între 16 și 18 și coboară spre un nou prag. Valeriu Gheorghiță susținea că este inevitabilă vaccinarea elevilor.

Citește și: Spre binele elevilor, Vlad Voiculescu sau Sorin Cîmpeanu trebuie să plece din guvern

Sorin Cîmpeanu a rămas ministru, iar Voiculescu e plecat. Diferența a fost făcută doar de modul în care și-au făcut agenda.

Citește și: Șase luni cu Voiculescu: conflicte cu Nicușor Dan, Orban, Boc, Gheorghiță, Cîmpeanu și Cîțu

Amândoi au de gestionat situații complicate și mai mult de pandemia de COVID.

Cîmpeanu a ales să se concentreze exclusiv pe problemele pe care pandemia le-a generat sau amplificat în educație: a forțat o vacanță de o lună, contestată de mulți; a forțat elaborarea unui ordin de ministru care să permită ca școlile să rămână deschise până la intrarea localităților în carantină, o măsură cel puțin discutabilă.

Există și în educație alte subiecte care ard, dar Cîmpeanu nu le-a „marginalizat”: concursul pentru directori, foarte important, se pare că va avea loc în vară, deși inițial ministrul vorbise de luna aprilie.

Prin comparație, Vlad Voiculescu a ales să  atace problema din sănătate de la periferie spre centru. Să vorbească abstract, de cifre și metode, și să nu apuce taurul de corne.

A vorbit de mafia din sănătate, cum vorbea Dragnea de „Sistem”. În loc să găsească un mafiot, să îl arate oamenilor și să-l „execute”, așa cum a făcut prietenul său Drulă cu sindicatul de la metrou, a preferat să vorbească la modul general.

Dacă există șefi de spitale cu carnet de partid, așa cum a tot anunțat și care permit tragedii precum cele de la Piatra Neamț, Foișor, demască-i! Adu-i în fața poporului și poporul te va iubi.  

Voiculescu a găsit un astfel de manager de spital, pus de PSD, și care a încheiat un contract dubios de milioane de euro. Doar că atunci Voiculescu nu era ministru. Detalii AICI

Astăzi, la aproape o săptămână de la demitere, Vlad Voiculescu încearcă să convingă opinia publică de faptul că în minister s-a constituit o comisie care să numere corect persoanele decedate de COVID. În plină pandemie, cu o lipsă acută de paturi ATI și 150 de morți pe zi, Ministerul Apărării și cel al Sănătății s-au apucat de căutat documente. Are sau nu dreptate Voiculescu? A făcut sau nu comisie? Chestiunea e lipsită de interes pentru 99,9% din populație. Dar Voiculescu vrea să demonstreze că a avut dreptate și o „toarnă” tot, pe surse și în intrerviuri.  

Detalii AICI.

În mandatul lui Voiculescu am avut un scandal public legat de acordul pe care trebuie să-l semneze părinții pentru testarea copiilor în școală. Inutil, desigur.  Detalii AICI

În timp ce oamenii erau sub asediul fake news, Vlad Voiculescu a amplificat, la început de martie, îndoielile legate de modul în care se raportează cazurile de infecții. Voiculescu a acuzat că se ascund raportările din județe. Cîțu a trimis Corpul de Control. A meritat? S-a ajuns la o concluzie? Evident, nu.

Detalii AICI

Vlad Voiculescu nu a părut niciodată omul cu soluțiile, s-a limitat să arate care sunt problemele. Filosofic vorbind, pentru el interogarea a fost mai importantă decât găsirea soluțiilor.

Când esentială a fost lupta împotriva COVID, iar prioritatea o reprezinta câștigarea încrederii oamenilor în vaccinare, Vlad Voiculescu a fost interesat de proceduri, numărat decese și să aibă tot timpul dreptate.

O strategie greșită pentru care a plătit. 

Comentarii


© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.