Spre binele elevilor, Vlad Voiculescu sau Sorin Cîmpeanu trebuie să plece din guvern

DE Petre Bădică | Actualizat: 08.04.2021 - 14:01

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ar trebui să se afle în cele mai bune relații fiind direct responsabili de evoluția cazurilor de coronavirus în școli. Realitatea arată că se urăsc.

SHARE

„Am discutat și ieri, și azi. Avem argumente pro și contra, sunt discuții responsabile, uneori obositoare, poate să fie și o diferență stilistică. Eu sunt mai în vârstă, când stabilesc un lucru ma aștept să fie respectat. Am sentimentul că acea fâșie îngustă între dreptul la sănătate și educație riscă să se transforme într-o adevărată falie”, a spus Sorin Cîmpeanu referindu-se la relația pe care o are cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Și falia s-a tot mărit de la respectiva declarație. Ultima ceartă, televizată și în prime time, a vizat folosirea testelor anti-COVID în școli. Cei doi au stârnit revolta părinților când nu au putut cădea de acord dacă numărul de teste antigen făcute în școli este mic sau mare.

Sorin Cîmpeanu s-a plâns că au fost folosite sub 2% din testele antigen rapide puse la dispoziţie în şcoli. În replică Vlad Voiculescu a spus că oricum testele erau proaste nefiind prea precise. Aliatul lui Voiculescu, secretarul de stat Andreea Moldovan a spus că procentul testelor efectuate în scoli a fost mai degrabă mulțumitor. Adică, Sorin Cîmpeanu nu știe să socotească.

Faptul că numai 2% din testele COVID au fost folosite în școli (20.000) este și consecința certurilor interminabile dintre Cîmpeanu și Voiculescu. Cîmpeanu a spus că părinții sunt reticenți și nu permit testarea copiilor.

Pe de altă parte, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu s-au aliat pentru a lansa o campanie deșteaptă care să informeze părinții și elevii despre ce implică un test COVID.

Iar problemele abia acum încep.

În SUA, vaccinul Pfizer ar putea fi folosit la copiii de până la 16 ani. Moderna face studii, iar în toamnă se așteaptă rezultatele care vor spune dacă vaccinul poate folosit la copii și până la ce vârstă. Detalii AICI.   

În Israel copiii de până la 16 ani au fost vaccinați. Detalii AICI

Și România se pregătește, declarativ, de vaccinarea copiilor.

„Estimăm ca într-o perioadă medie de două luni vom avea autorizarea oficială, atât de la Agenţia Americană pentru Medicamente, cât şi de la Agenţia Europeană, aşa încât vom putea şi noi din trimestrul trei, probabil, să dăm posibilitatea şi celor care doresc cu vârsta sub 15 ani, să se vaccineze, între 12 şi 15 ani”, a declarat Valeriu Gheorghiţă. Detalii AICI

Cu cei doi șefi de la Educație și Sănătate care nu se suportă, vaccinarea copiilor va fi un eșec previzibil. Vaccinarea elevilor va deveni rapid sursa care va alimenta certurile dintre Cîmpeanu și Voiculescu. Cei doi ne-au oferit suficiente exemple că nu pot lucra împreună, probabil nu se suportă nici la nivel personal. Va fi imposibil ca cei doi să coordoneze o campanie de informare și, apoi, una logistică de vaccinare a copiilor.

Pentru binele copiilor și liniștea părinților, unu din cei doi trebuie să plece din guvern. Cu cât mai repede cu atât mai bine.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te