RADET bagă PSD în „șoc termic“

DE Silviu Sergiu | Actualizat: 25.01.2019 - 10:14

Puține scandaluri afectează electoral PSD cum o face dezastrul de la RADET.

SHARE

Nici măcar agresarea Justiției nu risipește voturile social-democraților cum o face frigul din casele oamenilor, cauzat de repetatele defecțiuniale rețelei de transport a agentului termic. 

Tentativa de a stopa lupta anticorupție scoate oameni noi în stradă, care nu au coborât până acum în arena politică, dar care, cu siguranță se vor duce la vot de acum încolo. Cu cât crește prezența la urne, cu atât scad procentele PSD în alegeri.

Scandalul RADET are un potențial distructiv mai mare asupra PSD, pentru că îi lasă pe social-democrați fără electoratul fidel. Oamenii în vârstă, cu venituri mici, care votează întotdeauna cu PSD, sunt puși în situația de a tremura în propriile case. Degeaba le mărește PSD pensile, dacă bruma de bani în plus o risipesc pe medicamente, după ce s-au îmbolnăvit din cauza frigului. Întrebați un medic cardiolog ce efecte are frigul asupra unui bolnav de inimă!

Un semn că învelișul electoral dur al PSD a început să se scorojească este că partidul a căzut sub un prag istoric. Un sondaj IMAS din luna decembrie - ce-i drept, comandat de USR, dar confirmat și de alte cercetări sociologice ulterioare- scoate la veală o realitate cruntă pentru PSD: a căzut sub baremul de 25%, respectiv, 24,9%. Unul dintre cele mai slabe scoruri ale partidului din istoria sa, dacă nu cumva celmai slab.

Tocmai acești alegători fideli ai PSD stau în frig din cauza Gabrielei Firea. Din cauză că primarul Capitalei nu a făcut investiții în rețeaua de distribuție a agentului termic, iar țevile au ajuns să cedeze rând pe rând.

Pe bună dreptate, adversarii politici speculează situația. Nicușor Dan a întocmit harta frigului și i-a invitat pe bucureșteni să o completeze. Au apărut și bancuri pe subiect. „Care este diferența dintre autobuzele turcești cumpărate de Firea și blocurile din București? Autobuzele au apă caldă“. O referire la inundarea unui autobuz Otokar (un alt eșec de proporții marca Firea) cu apă fierbinte din cauza defecțiunilor la sistemul de încălzire.

La Cluj, un alegător i-a strigat primarului Emil Boc, în timpul unei vizite a acestuia la un adăpost pentru câinii fără stăpân, că „animalele au, probabil, mai multă căldură decât locuitorii din București“.

Marea problemă a primarului Capitalei este că bucureștenii văd că la Cluj se poate. La drept vorbind, în momentul de față, Emil Boc este cel mai eficient politician în lupta anti-PSD. Fără ca el să se poziționeze ca un adversar al social-democraților. Imaginați-vă dacă ar lua decizia să o facă…

Gabriela Firea este o vulnerabilitate la fel de mare pentru PSD ca Liviu Dragnea. Trage partidul în jos într-un ritm amețitor. Afectează, implicit, șansele candidatului social-democrat la prezidențiale. Nu este deloc exclus ca acesta să fie Liviu Dragnea…

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te