Previziunile anului 2022: AUR face agenda, coaliția duduie, noi ne descurcăm

DE Petre Bădică | Actualizat: 27.12.2021 - 13:40

Dacă am învăța din trecut, noul an - 2022 - nu ar trebui să ne surprindă cu nimic.

SHARE

Vestea proastă e că pandemia reușește să scape din tiparele oamenilor de știință și face viitorul mai greu de descifrat.

Vestea bună e că ce am scris mai sus e valabil prin alte părți, nu la noi. Ieri, au fost 3000 de persoane care s-au vaccinat. Cifrele sunt într-o prăbușire continuă. Și oricât de fioros e omicron, am mai avut, noi, sute de morți pe zi și asta nu ne-a frânt credința că totul e o făcătură, o conspirație la nivel mondial pe care doar noi am descifrat-o.

Bine, ne-am îndoit puțin când s-a auzit că nu mai e voie la mall și la restaurant fără vaccinare. Am dat buzna, câteva zile, la centrele medicale să ne imunizăm, mai ales în marile orașe. La birtu din sat sau din cartier nu te întreabă nimeni de sănătate.

Cei 50% dintre conaționali, care refuză vaccinarea orice ar fi, au rămas pe poziție.

Și iar am avut speranța că putem corecta năravul de a nu crede în medici și știință. Noroc că extrema dreaptă „a rezolvat” problema. Coaliția de guvernare a decis să nu introducă certificatul verde la locul de muncă după un protest cu 2.000 de oameni organizat de AUR. Dacă un guvern cu 70% susținere în Parlament dă înapoi după cinci mașini date cu vopsea, e clar că și în 2022, AUR și Șoșoacă vor face agenda publică.

Citește și: Zonele libere de COVID: Moldova - un deces la 25 de infectări, Oltenia - un mort la 28 infectări

Și pentru că, nu-i așa, anul viitor, coaliția PNL – PSD – UDMR are nevoie de liniște. 2022 nu e an nici măcar prelectoral, așa că echipa guvernamentală va funcționa ceas, exact cum s-a mai întâmplat în epoca altor mari coaliții de tristă amintire.

Vom avea parte de scandaluri și, poate, demisii doar întâmplător.

Dacă Florin Roman nu ar fi trimis, de bunăvoie, unor ziariști pagini din lucrarea sa de diplomă, care s-au dovedit un plagiat, era și acum ministru. Suntem obișnuți să vedem impostori în guvern nu ne deranjează asta.

Citește și: Ministru la IMM & Turism: contabil la un service auto cu profit 10.000 lei. Prima slujbă, la 29 ani

L-am mai avut pe absolventul de Spiru Haret Marius Budăi ministru la muncă. Și pe jurnalistul de cancan, Lucian Romașcanu, la Cultură, ori pe inginerul electromecanic la interne și nu a căzut România de pe hartă.

Citește și: Polonia sprijină lectura cu 280 milioane €, România îi dedică o zi națională

Am mai avut miniștri inadecvați, precum – azi - polițistul de la agricultură, sociologul de la apărare și contabilul la turism. Iar dacă se va face o remaniere, avem garanția că aceste criterii de incompetență nu se vor schimba.

Școala va scoate ce e mai bun din părinți și îi va obliga să se descurce. Oferă Raed Arafat teste anti-COVID de toată jena care dau rezultate fals pozitive? Ne descurcăm.

Citește și: Teste COVID pentru elevi, luate prin firme conectate cu PSD, cu Botezatu și care reciclează deșeuri

Ne vor copleși cazurile de infectare cu omicron și punem lacătul pe școli? Chemăm un vecin, un bunic în ajutor, facem rost de o scutire de la serviciu și, iarăși, ne descurcăm.     

Deși suntem priviți de presa de afară ca ciudații Europei, suntem foarte predictibili: ultimii la vaccinare, cei dintâi la conspirații și cei mai toleranți la impostură. Niciodată la mijloc, mereu cei dintâi. Chiar dacă pentru asta trebuie să întoarcem clasamentul.    

     

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te