Prea multe tragedii în România: plătim cu un preț tot mai mare anii de jafuri și „lasă, că merge”

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 03.03.2021 - 14:49

„Implozie”. Cred că acesta este cuvântul care definește cel mai bine starea în care este România acum. Pe punctul de a face implozie.

SHARE

Faptele recente: incendii în două secții de spital, pacienți intubați arși de vii. În total, 35 de victime la Institutul „Matei Balș” din București și Spitalul Județean Piatra-Neamț. La Constanța, o femeie moare după ce cade în gol de la etajul VI al blocului în care locuia, ca să scape de un incendiu. Pompierii nu aveau la îndemână nici autoscară, nici saltea. Doi electricieni sunt luați ostatici de un bărbat cu cazier din Onești și înjunghiați mortal. Poliția, în jurul blocului.

La acestea, se adaugă problemele sociale deja existente: sărăcie, șomaj, violență, slaba alfabetizare. Nici cu justiția nu mi-e rușine: decizii halucinante în care fetițe de 10-12-14 ani și-au dorit să facă sex, au incitat bieții bărbați cu 40 de ani mai mari ca ele, legionari cunoscuți scapă de răspunderea penală, că sunt doar nostalgici și credincioși, mai ieri aflăm și că ni s-a părut că ne-au bătut și ne-au gazat jandarmii în Piața Victoriei.

Din ce în ce mai des, am senzația că suntem norocoși cei care mergem la culcare fără să fi pățit ceva rău. Că iarăși ceva s-a stricat, a luat foc sau n-a existat, că nu sunt bani, într-un stat care pare tot mai ineficient și inadaptat.

Dar, să ne înțelegem bine: am început să plătim cu toții, tot mai des și cu un preț din ce în ce mai mare, anii întregi de jafuri și clientelism, de „lasă, că merge”, „atențiile”, pilele, metehne moștenite din comunism și perpetuate, majoritar, de PSD și mutațiile sale politice. Oalele sparte ni se sparg în cap în primul rând nouă, cetățenilor. Apoi, le vor plăti și partidele de la putere, USR-PLUS și PNL.

USR-PLUS și PNL, apucați-vă de depolitizat, aduceți experți în administrație, lăsați „combinațiile” (acolo unde sunt), abandonați metehnele. Că, într-o seară, vom merge la culcare și a doua zi vom găsi deșert.   

Comentarii


© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.