Pentru liniștea partidului, Rafila sacrifică persoanele vulnerabile în fața COVID. „Botnița” înapoi!

DE Petre Bădică | Actualizat: 20.07.2022 - 13:17

Valul al șaselea al pandemiei de coronavirus nu va fi gestionat la fe le prost ca cele dinainte. Ci, mult mai prost. Avem un ministru al sănătății care se teme de un electorat pe care îl curtează pentru alegerile din 2024.

SHARE

România intră în cel de-al șasele val al coronavirus cu multă indiferență și cu declarații aruncate din avion de ministrul sănătății Alexandru Rafila. Cifrele arată că, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.658 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 4.370 mai multe față de ziua anterioară. Este un record al ultimelor cinci luni. Au murit 9 persoane, foarte important, toate trecute de 50 de ani. Dar specialiștii vorbesc de noul val de coronavirus ca de valul bebelușilor.

Citește și: Cel mai mare număr de infectări din ultimele cinci luni: peste 7.600 de cazuri noi de COVID-19


Dr. Cătălin Apostelescu, managerul Institutului Matei Balș o spune clar „Principalul simptom este febra. 38, 39 de grade, care este greu de manageriat de către o mamă de multe ori neexperimentată sau speriată, când afară sunt peste 35 de greade. Și, atunci, acești copii riscă să se deshidratezeze foarte repede, acesta este motivul pentru care necesită internare. Din datele prelliminare, acest val cred că-l putem boteza valul bebelușilor”.

Vârstnicii și copiii mici sunt categoriile cele mai vulnerabile

Avem o nouă tulpină a viruslui care „țintește” copiii mici, mamele însărcinate și persoanele vârstnice. Noua tulpină este mai puțin acoperită de vaccin, chestiune de care autoritățile nu se mai preocupă deloc. Ca răspuns la această situație explozivă, ministrul Rafila face ce știe mai bine: scoate cifre din burtă, fără să ne spună pe ce se bazează. Să stăm liniștiți pentru că maximul de infectări va fi de vreo 30.000 și totul se va termina la final de august.

Citește și: Rafila: Săptămâna viitoare vom avea, probabil, 25.000 sau 28.000 de cazuri noi de COVID pe zi


Evident, nimeni nu spune pe ce se bazează. De când a început pandemia nimeni nu a văzut un raport științific care să stea la baza diverselor măsuri epidemiologice. 

În timpul acesta, Organizația Mondială a Sănătății cere guvernelor să revină la masca de protecție obligatorie, pe fondul creșterii accelerate a numărului de cazuri COVID în Europa.

În România, nu se iau în calcul aceste minime măsuri de protecție, foarte importante pentru persoanele vulnerabile de care aminteam mai sus. Rafila așteaptă ca sistemul medical să nu mai facă față numărului mare de cazuri pentru a reveni la „botniță”. „Masca de protecţie, obligatorie doar în situaţia în care sistemul de sănătate va cunoaşte un grad foarte ridicat de internare", zice azi Rafila.

Citește și: Rafila anunță că masca va deveni obligatorie doar dacă vor fi foarte mulți bolnavi internați

Ministrul Rafila refuză să ia minime măsuri de siguranță sanitară pentru că este un fricos și un cinic. Nu vrea să dea „muniție” naționaliștilor de la AUR, care nu au reușit, niciodată, să scoată în stradă mai mult de câte sute, hai, mii de manifestanți.
Domnul Rafila vede valul al șaselea al COVID umflându-se, dar se uită în altă parte cu cinism și nepăsare. Totul pentru liniștea partidului, nimic pentru persoanele vulnerabile în fața coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te