Păcăneaua guvernării

DE Mihai Duță | Actualizat: 23.11.2021 - 10:57

Ar fi mult mai cinstit față de cei care se tot încăpățânează să voteze în România ca, în loc de alegeri, guvernul să fie stabilit la păcănele. Ar putea fi și o loterie a guvernării, precum e loteria vaccinării. Efectul conomic ar fi același.

SHARE

Oricum nu contează pe cine ai votat pentru că, în final, vor ajunge să conducă țara aceiași oameni. Dacă premierul și miniștrii s-ar desemna la păcănele, adică la noroc, nu s-ar mai pierde atâția bani cu organizarea de alegeri și ar fi mult mai antrenant. Ar fi mai mult suspans.

În cazul ăsta, consultările de la Cotroceni s-ar referi doar la jocul de păcănele prin care ar urma să fie desemnat Guvernul: cu fructe sau cu șeptari.

Și tehnic, dar și moral, ar fi o importantă evoluție de la alba-neagra prin care se stabilește cine conduce țara în momentul de față. Sub orice pahar învârtit de PNL, când îl ridici, dai de tot de PSD.

Nici n-apuci să zici „Ordonanța 13”, că Ciolacu le-a luat liberalilor și banii de pe piept. Poate să vă traducă Olguța. Și Cîțu e mulțumit, zice că a câștigat. Dacă nici astea nu-s păcănele...

S-ar putea păstra fără probleme și Guvernul rotativ. La 6 luni, pac mai faci o selecție la păcănele. Pui candidații să dea în aparate câte doi și care câștigă merge mai departe. Ca la Vocea României. De Crăciun, ăla care dă compot e premier.

Ar mai fi varianta loteriei guvernării după modelul loteriei vaccinării. De la un anumit număr încolo, primii 20 de membri de partid câștigă fiecare câte un minister. 

Desigur, asta n-ar schimba nimic în România, cum nu s-a schimbat nimci în ultimii 30 de ani, dar poate că oamenii nu ar mai simți că au mers la vot degeaba.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii


© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.