O țară de hoți, neguvernabilă

DE Mihai Duță | Actualizat: 02.11.2021 - 18:32

Știrea că într-un spital de țară o bucătăreasă și un infirmier au dosit alimente care ar fi însemnat masa a 50 de pacienți, în plină tragedie COVID, nu mai reprezintă ceva neașteptat. Se întâmplă, cu siguranță, în majoritatea spitalelor din țară. Și nu doar în spitale.

SHARE

Desigur, mai sus, pe scară ierarhică, nu se fură doar mâncarea pentru 50 de pacienți, se fură sănătatea a mii de oameni.

De multe ori banii nu ajung pentru medicamente pentru că au fost prăpădiți în contracte păguboase cu firme de casă. Contracte care n-au nicio legătură cu actul medical.

Citește și: Doi angajați ai spitalului județean Botoșani doreau să fure mâncarea a 50 de bolnavi

Avem deja spitale în care pacienții au murit arși de vii pentru că managerii numiți politic n-au reușit să mai găsească fonduri și pentru rezolvarea problemelor care afectau siguranța oamenilor care se tratau acolo în speranța că se vor însănătoși.

Deasupra managerilor de spitale, mai marii politici văd și ei zona Sănătății ca un izvor al prăduirii și nicidecum al tămăduirii. 

În al doilea an de criză dureroasă, o bucătăreasă și-un brancardier fură mâncarea pacienților și o întreagă clasă politică fură orice speranță a românilor.

Oamenii mor, prețurile cresc, dar singura preocupare a celor care conduc țara este jocul de-a guvernarea într-o țară scăpată de sub control. 

În fiecare săptămână avem câte-o listă de miniștri. Râdem, glumim, ne enervăm când le citim CV-urile, apoi vine următoarea listă.

Nu xistă niciun proiect pe termen lung, nici măcar pe termen mediu. 

În țara asta mereu o să scape cine poate. Și o să fure cine poate.

Nu, România nu e deloc educată și pare că nici nu se mai poate face nimic pentru asta. 

Dar nu-i nimic, din palton o să iasă o nouă listă cu siniștri miniștri.

Comentarii


© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.