Furtul a ajuns în atenţia poliţiei în urmă cu câteva zile, deși totul s-a întâmplat pe 31 august.
Un control la bucătăria spitalului a managerului unității a dus la descoperirea, într-un coș de inox, a două pungi cu legume, una de 2,5 kilograme de mazăre, una de două kilograme cu păstăi şi opt kilograme de carne. Acesta echivalentul a 50 de porţii de mâncare din acea zi, arată Monitorul de Botoșani. Toată carnea consumată în acea zi avea greutatea de 32 de kilograme.
Cei doi care au sustras mâncarea au fost identificați de cei din conducere cu ajutorul camerelor de luat vederi.
Citește și: Suspendarea lui Iohannis: susținută de Orban și AUR. Ce spun sondajele
Managerul unităţii a sesizat comisia de disciplină, iar cei doi angajaţi sunt momentan cercetaţi. Aceştia nu au recunoscut niciun moment faptul că ar fi încercat să fure. În faţa comisiei din spital au spus că totul ar fi fost o neînţelegere, iar alimentele ar fi fost destinate să fie puse în frigider, iar dintr-o greşeală, numai de ei înţeleasă, au fost puse în coşul de gunoi.
"Este adevărat, a fost făcută o sesizare, însă în prezent este o anchetă a Poliţiei în desfăşurare, astfel că nu vă putem da date suplimentare", a precizat economista Doina Caba, managerul general al SJU „Mavromati”.
Potrivit legii, în prezent alocaţia de hrană a unui pacient din spital este de minim 16 lei pe zi.