Nu vă lăsați păcăliți

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 25.01.2019 - 10:14

Alegerile europalamentare din mai și cele parlamentare din 2020 se anunță a fi cele mai importante din ultimii 30 de ani, pentru că ar putea fi momentul unei reale schimbări în stilul românesc de a face politică.

SHARE

Tot mai mulți tineri, îngroziți de distrugerile pe care le-a făcut în doar doi ani coaliția PSD-ALDE, au decis să lase deoparte lehamitea care a caracterizat societatea atâția ani și să se implice în această lume respingătoare, acest mediu puturos care este politica de pe Dâmbovița.

Iar cei care au intrat în arena unde vechii politicieni, îmbătrâniți în rele, joacă fără scrupule nu sunt progeniturile fără școală și morală ale acestora din urmă, ci, în cele mai multe cazuri, profesioniști care au reușit pe cont propriu în mediul privat și care visează la o Românie din care să nu fie nevoiți să plece.

Cunosc, personal, foarte mulți tineri de acest fel - jurnaliști, it-iști, farmaciști sau mici oameni de afaceri, toți cinstiți, care s-au săturat de haosul în care ne țin golanii politicii românești de 30 de ani și care au decis că a venit, în sfârșit, momentul să ia destinul acestei țări în mâinile lor.

Însă lupta politică este murdară, e o realitate veche de când lumea și nici măcar nu e o realitate românească. Iar vechea gardă de politicieni nu va renunța ușor la sinecurile și privilegiile sale, nu va ceda și nu se va lăsa învinsă fără să atace.

Așa încât, anii electorali 2019 și 2020 vor fi marcați de atacuri murdare tocmai la adresa tinerilor care vor să spargă zidurile coruptei Case a Poporului. Și mulți dintre acești tineri nu sunt, din păcate, suficient de experimentați pentru a ști cum să reacționeze la astfel de atacuri. PSD e vârf de lance în această ripostă. Și unui it-ist sau unui farmacist „tocilar” îi e destul de greu să facă față mocirloșilor Șerban Nicolae, Eugen Nicolicea sau Codrin Ștefănescu.

Unui corporatist obișnuit cu regulile îi e destul de greu să înțeleagă asalturile fără reguli dinspre Antena 3 sau România TV. Și de aceea, mulți vor face greșeli, și de aceea probabil că o parte va ceda.

Doar că în joc e granița dintre două lumi: cea infectă, a corupților politicieni de tranziție, și cea deocamdată plină de speranță, a celor care vor să schimbe cu adevărat România.

Așa încât, depinde și de electorat, depinde și de noi cum îi vom sprijini. Pentru că dacă la fiecare „dezvăluire”, la fiecare hop vom da din mână a lehamite și vom spune, superior, că toți sunt la fel și nu mai mergem la vot, atunci chiar ne merităm soarta.

Nu trăim într-o rezervație de îngeri, fiecare are păcatele sale mai mari sau mai mici, lucruri din trecut de care le e rușine mai mult sau mai puțin. Nu există feți frumoși decât în basme.

De aceea, e mult mai important să analizăm ce ne propun și ce fac tinerii care vor în politică, să judecăm principiile și faptele lor de acum. Să analizăm ideile, și nu oamenii, pe cât posibil.

De fapt, e mult mai important să gândim cu propria minte, nu să luăm de bune diversiuni și atacuri. Și, esențial, să nu cedăm, în clasica lehamite românească, după primul hop care apare în acest drum și să mergem la vot.

Va fi un vot care chiar va face diferența. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te