Ultima manevră a lui Novak mi-a arătat că omul e hotărât să distrugă tot ce nu-i convine lui, chiar dacă în speță e vorba chiar de sportul pe l-a practicat în ultimii ani.
Ministrul Tineretului și Sportului are tupeul să anuleze o hotărâre a Adunării Generale de Alegeri a Federației de Ciclism, doar pentru că președinte nu a fost ales cel pe care și-l dorea el.
Citește și: Ministrul Sportului, Eduard Novak, s-a răzbunat și a suspendat alegerile de la Federația de Ciclism
Altfel, motivul invocat de Novak i se sparge chiar lui în cap. Ministrul spune că Adunarea Generală de pe 13 martie, atunci când au fost alegerile, nu era legal constituită pentru că avea componența stabilită în urma Adunării Generale din 2019, iar aceasta nu era validată de instanță.
Pare greu de înțeles de ce, din 2019 până acum câteva luni, Eduard Novak, ca președinte al Federației de Ciclism nu s-a preocupat ca această componență să fie validată de instanță. Este culmea tupeului să vină acum, ca ministrul al Tineretului și Sportului și să suspende rezultatul alegerilor invocând probleme de legalitate și conformitate cu legea sportului.
Citește și: VIDEO Stejarii legendari îi cer ministrului Novak să lase rugby-ului Stadionul Arcul de Triumf
Dacă vezi rezultatele votului, îți dai seama imediat de ce a reacționat așa Eduard Novak.
Fostul ciclist Alexandru Ciocan (42 de ani) a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism la 13 martie, el câştigând alegerile din cadrul Adunării Generale a FRC el fiind votat de 47 din cei 74 de membri. Rezultatele celorlalţi trei candidaţi sunt următoarele: Szabolcs Sebestyen - 21 de voturi, Traian Vasile Goga - 3 voturi, Mariana Macovei - 3 voturi. E clar, nu?
Citește și: Minciunile Ministerului Tineretului și Sportului
Peste decizia lui Novak de a suspenda rezultatul votului pentru niște lucruri rămase în neregulă de pe vremea mandatului său, mai e și maniera prin care a încercat să-i intimideze pe cei prezenți la alegeri.
"La Adunarea Generală a fost un reprezentant al MTS, cel care trebuia să fie, directorul Comisiei de Performanţă sau ceva de genul acesta. Şi a asistat la întreaga Adunare Generală. Însă MTS a mai trimis 3-4 persoane de la Corpul de Control. Acele persoane nu aveau de ce să fie prezente, aşa că Adunarea Generală a votat şi le-a invitat să iasă", spune Alexandru Ciocan, cel care este, ăn fapt, noul președinte ales al Federației Române de Ciclism.
Citește și: VIDEO De ce au fost trase clopotele la Cașin în timpul protestelor rugby-știlor la Arcul de Triumf
Novak mai are însă și o altă problemă. Curtea de Conturi a găsit, se pare, o mulțime de nereguli la Ciclism, toate din mandatul său. Și pare că nu i-ar cădea prea bine să nu iasă omul lui la alegeri.
De altfel, actualul ministru a fost în centrul mai multor scandaluri în timpul domniei lui la această federație.
Printre altele, și-a angajat antrenorul personal, Cristiano Valopi, ca antrenor federal la FRC, cu 5.000 de euro pe lună, în ciuda unei decizii contrare a Consiliului de Administrație.
Însă minciunile și tupeul lui Novak nu-mi par deloc întâmplătoare. Dacă a fost în stare să introducă terenuri și bazine inexistente in realitate într-un proiect de Hotărâre de Guvern prin care vrea să pună mâna pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, îl cred capabil de orice. Mă întreb doar când vor funcționa prevederile legale și în cazul lui.
O altă minciună răspândită de acest Novak Răzbunătorul este aceea că Federația Română de Rugby nu vrea să lase alte sporturi pe Arcul de Triumf, asta în condițiile în care exista o înțelegere încă din 2018 cu Federația Română de Fotbal pentru folosirea acelui teren de echipa națională de fotbal feminin și de loturile de tineret, înțelegere pe care FRR nu a anulat-o și nici nu a combătut-o vreodată.
La fel a fost și atunci când a afirmat într-o conferință de presă că nu știe ce competiții are de gând să organizeze Federația de Rugby pe Arcul de Triumf, deși FRR îi trimisese programul cu vreo lună înainte, documentul având aviz de primire la MTS drept dovadă.
Însă a știut să taie 70% din bugetul FRR într-un an în care Stejarii joacă în campania de calificări pentru Cupa Mondială din 2023.
Acum vorbește de legalitate, dar n-a avut însă nicio problemă să încalce Legea 544/2001, privind liberul acces la informațiile publice, nerăspunzând la solicitările oficiale făcute în data de 6 ianuarie 2021 și în data de 12 februarie 2021, în care îl întrebam despre modul în care va fi administrat Stadionul Național Arcul de triumf și îi ceream o explicație despre minciunile cu terenurile de volei și handbal și bazinul de înot din proiectul de Hotărâre de Guvern. Și cum a fost posibil ca o notă de fundamentare să fie de mai multe ori modificată în timp ce proiectul se afla în dezbatere publică.
Până la urmă, fiind încălcată o lege, o să ajungem în instanță dacă aceasta e transparența unui minister din România.
Desigur, mă aștept să găsească și aici un vinovat pe care să-l acuze de neregularități și neconformități. Când îl caută, să întrebe prin MTS și care sunt cei doi șmecherași care vor să preia hotelul și baza de recuperare de la Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf. Nu de alta, dar să nu se încurce între ei și să nu mai știe oamenii unde să vireze comisioanele.