Georgică Simion, un vadim mic, de curte, foarte util PSD-ului. Se repetă scenariul din 2000

DE Mircea Marian | Actualizat: 29.12.2021 - 14:24

Vadim Tudor, ins crescut de securitatea ceaușistă, avea clasă pe lângă Simion. Citise niște cărți, putea recita o poezie. Simion e un golănaș ieftin, de la galerie, care a citit lozinci și coperta Bibliei. PSD l-a folosit ca să se credibilizeze în 2021, dar mai are nevoie de el.

SHARE

Nici măcar în politică nu este original. Simion nu face decât să-i copieze pe alții, incomparabil mai talentați. Omul încearcă să fie un amestec între Șoșoacă și cei 2-3 #reziști uitați în tranșee, care nu s-au prins că cei pentru care se luptă cu multă îndârjire și-au luat tainul și vor doar să fie lăsați să-și pape salariile de la stat. 

Însă presa atașată PSD-ului îi deschide culoar lui George Simion și-l pregătește intens pentru alegerile prezidențiale din 2024. PSD visează să repete scenariul din 2000, este singura sa șansă. În acel an, Iliescu a câștigat la pas în turul II, în fața lui Vadim Tudor. Așa-zisa dreaptă s-a canibalizat din turul I și a ieșit din competiție. Isărescu și Stolojan s-au prefăcut că se luptă între ei, fiecare a luat cam 10% din voturi și așa a rămas electoratul anti-PSD fără candidat în turul II. Mulți și-au luat pastilele anti-greață și, în turul II, s-au dus să pună ștampila pe măcelarul din 13-15 iunie 1990. Eu, nu. A fost singurul scrutin la care nu am participat, din 1990 până azi. 

Simion este, acum, șansa lui Ciolacu. Actualul președinte PSD nu are cum să sprijine pentru Cotroceni pe altcineva: dacă acesta ar câștiga, în cinci minute i-ar lua partidul și și-ar instala acolo propria marionetă. Ciolacu nu-i va susține nici pe Geoană, nici pe Firea, nici pe altcineva. Va trebui să riște, iar singura sa șansă este să aducă în turul II un ins care sperie îngrozitor electoratul anti-PSD. Ciolacu trebuie acum să divizeze cât mai mult alegătorii de dreapta - peneliștii să se bată pe viață și pe moarte cu useriștii, ceea ce deja fac... - iar Simion să prindă un 19-20% în turul I. Un scenariu plauzibil, cred, dar mai este mult până în 2024...

Ce vreau să spun este că, acum, Simion și partidul său leșinat și aproape inexistent cresc cu totul artificial. Parlamentarii AUR nu există, sunt niște zerouri debusolate, care habar nu au ce să facă, cum să-și maximizeze poziția de aleși. Lavric și Târziu nu trec de sticla ecranului, nu au nici o priză la electorat, mai ales la primitivii debusolați care ucid coronavirusul cu gargară cu palincă. Însă Simion este lăsat să-și recite aberațiile la televiziunile trustului de presă al PSD, fără ca nimeni să-l deranjeze, fără ca nimeni să arate că parlamentarii partidului său nu fac decât să-și încaseze, degeaba, salariile. Dacă te duci într-un sat din fundul țării, scoți din cârciumă un băiet amețit, dar vesel, și-l pui să zică ceva pe politică, vei regăsi discursul lui Simion. Același zâmbet nesigur, aceleași aberații, aceeași tendință de a se face remarcat prin agresivitate, întrucât idei nu sunt. Este contracandidatul perfect pentru Marcel Ciolacu, ins cu nimic mai inteligent de cât Simion, dar care acum joacă sceneta „moderatului”, încercând să facă uitate vremurile când vâna cu Omar Hayssam și pescuia cu Liviu Dragnea. Ba nu, nu pescuia: Dragnea îl punea doar să dea la vâsle. 

AUR și-a dovedit deja utilitatea: a făcut PSD-ul anului 2021 să pară onorabil. Poporul a uitat de „Ciuma Roșie”, a uitat că-n PSD-ul de azi sunt doar cei care l-au slujit cu zel pe Dragnea, până când acesta i-a aruncat din barcă. Teroarea electoratului anti-PSD este acum ascensiunea trupei Șoșoacă, Simion & AUR. Deci, n-ar fi exclus ca dramoletele din 2000 și 2021 să se repete în 2024. Însă PSD este deja la guvernare. Mai sunt trei ierni grele până la prezidențiale. Șocul inflației și explozia prețurilor la energie se vor resimți prin martie 2022. Oricât de puternică este mașinăria de propagandă plătită de PSD din bani publici nu cred că-i va putea opri pe cetățeni să vadă că au rămas cu buzunarele goale. 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te