Dragnea, șoferul, aurul și tezaurul

DE Mihai Duță | Actualizat: 08.03.2019 - 07:46

În cât timp credeți că o să dispară aurul României, aflat acum în custodia Băncii Angliei, dacă va fi adus în țară? Ar putea fi o întrebare de sondaj sau doar o întrebare la care ne putem răspunde fiecare, văzând ce foame de bani au acești hoți de buzunare care ne conduc.

SHARE

Prea mare e aplombul cu care celebrii „finanțiști“ Dragnea și Nicolae vor mutarea rezervelor naţionale de aur ale României pe teritoriul ţării noastre. Pare mai degrabă un scenariu pentru un film de mâna a treia în care șoferul unui condamnat și un recidivist pun la cale spargerea Băncii Naționale.

Pentru asta au întors deja toată țara pe dos, au schimbat legile justiției astfel încât să nu mai poată fi condamnați chiar dacă-s prinși în flagrant și au pus la cale un aparat represiv. Acțiunea ar avea toate premizele să se întâmple undeva în Africa, în vremea unui regim condus de canibali.

Și, totuși, lucrurile pomenite mai sus sunt reale și se petrec în Europa. Pentru cei care nu știu, o parte din aurul României se află în custodie la Banca Angliei și nu poate fi folosit decât la instrucţiunile exprese ale Băncii Naţionale a României. Deciziile de natură strategică privind administrarea rezervei internaţionale a României (aur plus valute convertibile) se aprobă, conform legii, de către Consiliul de administraţie al BNR.

De ce Anglia? Pentru că, din punct de vedere geopolitic, aceasta este una dintre cele mai sigure țări din lume, cu Brexit sau fără Brexit. De altfel, istoria ne-a demonstrat câtă încredere putem avea în vecinii ruși.

Aș fi vrut să văd același aplomb al lui Liviu Dragnea și oricare dintre șoferii sau lacheii lui față de tezaurul
României aflat în Rusia. Aș fi vrut să-i văd, așa, mari patrioți, bătând cu pumnul în masa lui Putin. Pentru că aurul din Banca Angliei poate fi folosit oricând de România, pe când cel din Banca Rusiei rămâne la ei.

O funcționa vorba aia românească: “Hoț la hoț nu-i scoate ochii!“.

Și-apoi nu poți să nu te gândești că poate au plănuit să depoziteze tot aurul din Anglia pe insula Belina. Și văd ei după aia cui o mai trec în proprietate.

Concluzia este, mai degrabă, alta. Ca orice socialiști serioși, PSD și ALDE au cam terminat banii țării. Acum caută soluții disperate pentru că nu prea mai e nimic de furat. Apoi, ar mai trebui să plătească și toate pomenile electorale făcute fără discernământ.

Ei, acum gâdiți-vă ca v-ați da banii din bancă și bijuteriile familiei pe mâna lui Dragnea și Nicolae ca să vi le administreze. Nu-i așa că aveți toată încrederea?

Așa vă puteți da seama cum privesc și investitorii serioși din vest această manevră pusă la cale prin vreun cimitir din Teleorman.

Comentarii

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -