De ce ați crezut că PSD va muri?

DE Răzvan Chiruță | 11.11.2019 - 18:46

Jur că nu înțeleg uimirea că PSD - atenție, PSD, nu Viorica Dăncilă - a luat 23% din voturi.

SHARE

Nu vreau să par și eu arogant, ca unii comentatori de Facebook, dar nu trăim în aceeași țară?

Nu trebuie să ieși din orașele mari, e suficient să mergi până la marginea lor pentru a vedea că România este în continuare o țară în care mulți se zbat în sărăcie cruntă, la mâna unor baroni locali sau primari pesediști care sunt jupâni comunali.

Că mulți dintre cei care muncesc o fac pe salariul minim - mărit de PSD, iar mulți dintre cei care nu muncesc, stau pe ajutoare sociale - despre care cred că le dau numai PSD.

Dar nu e vorba numai de săraci sau de țărani - de altfel, ruralul a ieșit mai puțin la vot tura asta.

Credeți că un doctor care a ajuns la un salariu mare, după mările PSD, nu se teme că va veni noul guvern și-l va tăia? Până la urmă se gândește la binele propriu de acum, statul de drept și modernitatea viitoare sunt noțiuni abstracte față de care unii nu sunt deschiși.

Nu mai zic de mulți pensionari, plus cohorta de pensionari speciali.

Plus rețeaua enormă a PSD, construită în 30 de ani, până în ultimul cătun.

Unde credeați că au dispărut oamenii ăștia peste noapte? Sunt ei tot mai puțini, e adevărat, dar sunt tot aici, cu noi, ne lovim de ei în fiecare zi.

Și, repet, nu doar în medii sărace, ci și în cele de sus în care încă șpaga e acceptată și corupția tolerată.

Dar, chiar și așa, România se schimbă. Candidații care susțin statul de drept, care susțin direcția pro europeană - Iohannis, Barna și Paleologu - au adunat aproape 59%. Deci suntem majoritari.

Nu văd, prin urmare, de unde vine demoralizarea legată de țară. E pe drumul cel bun, credeți-mă, chiar dacă azi nu vi se pare așa.

Comentarii

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -