De ce a fost protejat Dragnea într-un dosar penal din 2013, în care alții au fost condamnați?

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 08.04.2019 - 18:00

Dragnea e membru al statului paralel pe care-l înjură acum.

SHARE

Iată de ce plecarea lui Dragnea din politică nu va rezolva decât o singură bubă din acest sistem mâncat pe dinăuntru: un fost secretar de stat, Valentin Răducu Preda, și un fost polițist judiciar, Dan Manolachi, au fost condamnați pentru divulgarea de secrete într-un dosar cu legătură la Teldrum.

Fotografii cu probe sustrase din DNA, se arată în rechizitoriu, au ajuns la Ministerul Dezvoltării, unde ministru era Liviu Dragnea.

„Procurorii au documentat şi probat cazul până la uşa ministerului. De acolo mai departe, există doar suspiciunea că fotografiile ar fi ajuns la Liviu Dragnea”, scrie G4Media.

Citește și Un demnitar și un polițist, acuzați de scurgeri de informații în legătură cu TelDrum, condamnați

Asta se întâmpla în 2012-2013. Desigur, nimeni nu a răspuns de ce s-au oprit procurorii la ușa lui Dragnea. De ce nu au așteptat să îl prindă pe destinatarul final, pentru că e evident că nu cei doi „pioni” erau interesați de documente, ci, cel mai probabil, chiar actualul demolator al justiției, spaima țării și a Europei.

Sigur, alte fotografii apărute între timp în public, în care îl vedem pe Dragnea alături de puternicii acelor ani, răspund la întrebări. Dar numai indirect.

Liviu Dragnea a fost protejat mulți ani, peste două decenii, a fost ajutat să se îmbogățească și să controleze o mare parte din aparatul de stat.

Și acum plângem că ne scoate din Europa. Dar când putea fi el scos din joc, unele personaje cheie din angrenajul statului au întors capul.

O dată cu dispariția politică a baronului de Teleorman, e obligatorie o anchetă care să lămurească toată această protecție de care s-a bucurat un individ extrem de toxic.

Ancheta ar fi utilă și acum, dar e evident că micul dictator mai are încă legături care-l ajută să reziste în fruntea țării. La fel și cei care l-au protejat.

Căci Dragnea e încă membru al statului paralel pe care-l înjură acum.

Comentarii


© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.